7. kolo / I. liga AC Zruč-Senec - Start VD Plzeň 6:2

15.05.2010 14:00

 

Derby před letošní rekordní návštevou ovládla Zruč

 

V zápase 7. kola hostila domácí Zruč Start Plzeň. Sobotní plzeňské derby by směle sneslo označení „bělohorské“. Vždyť na obou stranách nízké sítě se představili téměř výhradně hráči, kteří v letech minulých či nedávných hájili barvy právě Bílé Hory.Domácím pro nemoc stále chyběli Míla Štolka a Jan Kovanda. Hostům zase Jan Šik. Zápas s přehledem odřídilo duo rozhodčích  Kastner, Vlach.
Začátek zápasu vyšel lépe domácím. Dvojice Pavel Stehlík, Vašek Hána si s přehledem poradilo s dvojicí Miksán, Holý 2:0 na sety. Za Plzeň vyrovnala dvojice Švácha, Nozar.
Trojice tentokrát jasně ovládla Zruč. Jak trojice Hána, Pavel Stehlík, Škudrna, tak trio Holub, Smola a  Vaňourek s přehledem vyhrálo a upravilo na 3:1. Bohužel v souboji první trojice přišlo zranění Vaška Hány, kterého však skvěle nahradil Jiří Urban. Hrající trenér domácích Hána si při úmyslu doběhnout špatnou nahrávku a přehrát míč zranil koleno a zatím nevíme, jak vážné poranění si přivodil a jak dlouho bude mimo hru.
Souboj mládí proti zkušenosti - to byl duel vložených dvojic. Po třísetové bitvě si bod připsal Start, to Petr Stehlík a Bořánek zdolali Holuba a Škudrnu. Zřejmě nejdůležitější zápas dne viděla necelá stovka diváků v klání singlistů. Miksan v prvním setu nepustil Smolu prakticky k ničemu a také průběh druhé sady předpovídal brzký konec. V koncovce ale předvedl Smola zázračné zmrtvýchvstání a po zkráceném třetím dějství posunul Zručské opět do dvoubodového vedení  4:2. První otočený zápas trojic opět patřil Zruči výhrou ve dvou setech. Celý zápas potom ukončila v exhibičním utkání sestava Holub, Smola, Vaňourek výhrou 10:5, 10:4 nad trojicí Jiřího Miksána. 6:2.
Utkání zhodnotil za domácí vedoucí družstva Tomáš Vaňourek: „Dnes to byl skvělý zápas. Všichni hráči podali supr výkon. Vyhráli jsme zaslouženě. Byli jsme více hladovější po úspěchu, větší bojovníci. Soupeř mě zklamal hlavně v nasazení. Nejlepší hráč Plzně Śvácha na vše nestačil. Dnes jsme zahráli dobře ve trojicích, důležitá byla též výhra Milana Smoly v singlu. Diváci dnes byli opět fantastičtí. Hnali nás za vítězstvím. Snad poprvé jsem ve Zruči zažil pokřikování Kdo neskáče není ze Zruče, hop, hop, hop.“

„Dnes se nám zápas nevydařil, z naší strany bych mohl pochválit snad jen obě vítězné dvojice, na straně soupeře velmi dobře zahráli Urban a Smola. Musíme na tuhle porážku rychle zapomenout a soustředit se na zítřejší zápas, kdy doma přivítáme celek Bělé,“ řekl kapitán Startu Jiří Miksan. 

Z viditelnou radostí , ale již bez euforie zápas okomentoval domácí matador Zdeněk Holub:

Dnešní derby bylo zajímavé tím, že hráči obou mužstev se velmi dobře znají z dřívějších dob, kdy spolu hrávali v jednom týmu na Bílé Hoře. Ve stále ještě oslabené sestavě jsme neměli co ztratit a větší bojovností a hlavně s podporou skvělých diváků se nám podařilo až nečekaně hladce zvítězit. Doufám, že zranění V. Hány nebude vážné a bude moci brzy opět nastoupit.“

 

průběh utkání: 1:0,1:1,3:1,3:2,6:2
sety: 13:6, diváků: 100
 

Hána, Pa. Stehlík - Miksán, Holý    2:0  (10:8,10:9)

Urban, Smola - Švácha, Nozar       0:2   (8:10,9:10)

Hána, Pa. Stehlík, Škudrna, stř. Urban - Miksán, Bořánek, Gertl    2:1   (10:8,5:10,10:8)

Holub, Smola, Vaňourek - Švácha, Nozar, Holý    2:0  (10:7,10:3)

Holub, Škudrna - Bořánek, Pe. Stehlík     1:2  (9:10,10:6,8:10)

Smola – Miksán     2:1   (6:10,10:8,10:6)

Urban, Pa. Stehlík, Škudrna - Švácha, Holý, Nozar     2:0  (10:9,10:5)

Holub, Smola, Vaňourek - Miksán, Bořánek, Gertl, stř. Pe. Stehlík   2:0  (10:7,10:4)