5.kolo/ I. liga Radotínský SK - AC Zruč-Senec 2004 1:6

05.05.2015 08:51

První část pražského dvojzápasu nás čekala na předměstí hlavního města - v Radotíně. Radotínský SK nezažívá nejlepší vstup do sezóny, dokázal ve čtyřech utkáních pouze dvakrát remizovat. A zatímco vloni přineslo semifinále Zruč – Radotín krásnou a napínavou bitvu, první letošní měření sil bylo zcela jasnou záležitostí. Pražský celek se totiž nedokázal vypořádat s odchodem bývalého reprezentanta Doubravy a především ve trojicích byl doslova deklasován.

Úvodní set však patřil domácím. Petr Stehlík se Smolou začali hodně ospale, ale ve druhém setu už nalezli ten správný rytmus. V rozhodující sadě dvakrát na útoku zachyboval Klabík a nechytatelný kraťas Petra Stehlíka v poslední výměně znamenal vedení Zruče-Sence. Tandem Müller - Chytra byl pro Štolku s Pavlem Stehlíkem v minulé sezóně velkým postrachem, ovšem, jak se říká, každá série jednou končí. Zelenobílí bez větších komplikací dominovali v obou setech a zápasové body na straně hostů začaly rychle přibývat.

Jak již bylo řečeno, trojkové formace Radotína utrpěly odchodem Doubravy nejvíce. Klabíkova sestava s bývalým hráčem extraligových Čelákovic Frankem nepředstavovala pro rozjeté Západočechy znatelnou překážku. Velmi dobrý zápas odehrál v sestavě s bratry Stehlíky blokař Rychlý, který na útoku sršel sebevědomím a skvěle tak vypomohl smečujícímu Pavlovi Stehlíkovi. Jednoznačný průběh mělo i následující utkání. Trio Štolka-Smola-Boček si od startu ligy drží neporazitelnost a Müllerova trojice byla jen dalším zářezem na pažbě.

Nejvyrovnanějším obdobím pátečního duelu byla bezesporu střední nepárová část. Měření sil třetích dvojic přineslo vyrovnanou hru plnou neproměněných útoků.  Musel rozhodnout tie-break a pevnější nervy zachovala levácká dvojka Rychlý-Boček. Za již rozhodnutého stavu 5:0 dostal opět šanci v singlu zručský odchovanec Kuba Boček, který první pokus na ukončení celého zápasu ještě nevyužil. Nepodal špatný výkon, opět musel rozhodnout tie-break a navíc jeho poslední míč. Domácí Müller v krizové chvíli vybral Bočkův útok a souboj singlistů zkušeně ukončil.

Pražská družina odvrátila hrozbu potupného kanára před svými fanoušky, ale bylo to také všechno, na co se v utkání zmohla.  Suverénní vítězství zručského AC stvrdila Štolkova formace, která nedala nejmenší šanci Klabíkovi a spol.

Po zvládnutí napínavé koncovky první dvojice jsme hru jednoznačně ovládli a ušetřili jsme síly do nedělního zápasu se Startem Praha. Radotínskému SK chybí výrazná smečařská osobnost a v tomto rozpoložení nám nekladl větší odpor.

 

Vývoj utkání: 0:5, 1:5, 1:6

Počet diváků: 15

Rozhodčí: 

 Klabík, Frank - Stehlík Pe., Smola 1:2

 Chytra, Müller - Stehlík Pa., Štolka 0:2

 Klabík, Frank, Volejník - Stehlík Pa., Stehlík Pe., Rychlý 0:2

 Chytra, Müller, Cihelka (Voith) - Štolka, Smola, Boček 0:2

 Cihelka, Voith (Volejník) - Boček, Rychlý 1:2

 Müller - Boček 2:1

 Klabík, Frank, Volejník - Štolka, Smola, Boček 0:2