4. kolo AC Zruč-Senec – Radotínský SK 6:1

30.04.2014 11:43

Dobrý výkon a přesvědčivá výhra Zruče

 

Do zručského areálu přicestoval tento víkend další pražský soupeř - Radotínský SK. Soupeř se netají ambice postupu do play off, ovšem zatím se musí stále obejít bez své největší opory. Jiří Doubrava stále léčí natržený sval, ovšem i tak se očekával velmi vyrovnaný souboj. Realita však byla docela jiná.
Stále ještě nová první sestava Štolka, Smola nedala svému soupeři šanci. Hosté hodně kazili a příliš zručské tahouny nepotrápili. Ve druhé dvojce nahradil Pavla Stehlíka fluktuant Kuba Boček a po boku Urbana dlouho statečně vzdoroval hostující elitní dvojce Chytra, Müller. Od začátku nám sice dělal obrovské problémy příjem, přesto utkání dospělo do třetí setu. V něm se nám dařilo proměňovat vlastní útoky, ovšem v koncovce rozhodly zkušenosti Radotína. Nejprve Boček nedokázal zpracovat nedůrazný útok Chytry a musel rozhodnout poslední míč. Velezkušený Chytra přečetl Bočkův útok a nekompromisním kraťasem z velké dálky srovnal stav utkání. 
Souboj Štolkovi a Klabíkovi formace přinesl další vyrovnaný souboj. Místo Petra Stehlíka nastoupil v naší trojici mladík Knapp a ve své domácí premiéře si nevedl vůbec špatně. Hlavní roli však sehráli oba smečaři a jejich dělové útoky. První set se více podařil Štolkovi, druhý Klabíkovi, a tak se šlo do tie breaku. V něm pokračoval domácí lídr ve skvělém výkonu a zaslouženě dostal Zruč opět do vedení. Do této chvíle se zdálo, že utkání bude opravdu boj o každý centimetr hřiště. Přišla však šňůra osmi vítězných setů pro zelenobílé barvy a jednoznačný výsledek.
Nejprve svým typicky defenzivním pojetím hry slavila úspěch trojice Smola, Kliment, Pavel Stehlík. V obou setech se jim podařilo vytvořit mírný náskok, který udrželi až do konce. Musíme ještě zmínit sportovní gesto hostující trojice, kteří úmyslně zkazili poslední servis po nepochopitelném výroku rozhodčí, který byl v tu chvíli asi jediný v Areálu, kdo viděl míč v autu.
Další bod připadala nepárová sestava Kliment, Pavel Stehlík. V utkání plném chyb dokázala zachovat v koncovkách pevnější nervy a zvítězit. Hostující singlista Chytra měl být tvrdším soustem. Ovšem obavy se nepotvrdily a bezchybně hrající Smola v pohodě dokráčel pro pátý zápasový bod. 
Zručský nápor dokonala Štolkova trojice. Míla Štolka měl opravdu svůj den a nechytelnými bombami přidával jeden bod za druhým. Soupeř pochopil, že ten den to proti jeho sestavě zkrátka nepůjde a ve Zruči zůstali další, velmi důležité, dva body! (napsal PaS)

 

Vedoucí Zruče TOMÁŠ VAŇOUREK: Bereme dva body. Hostům však citelně chyběl zraněný Jirka Doubrava. Nejlepším hráčem Radotína byl Libor Chytra. Náš tým podal týmový výkon. Pochválil bych nejvíce Mílu Štolku. Slabé chvilky si vybral rozhodčí Holub, který na obě strany písknul nepřesné balony, nedůstojný byl závěr zápasu, kdy měl být nejspíš nový míč a ne ukončení utkání“

 

 

Vývoj utkání: 1:0, 1:1, 6:1

 

Štolka, Smola - Klabík, Cihelka 2:0
Urban, Boček - Chytra, Müller 1:2
Štolka, Knapp, Voldřich - Klabík, Cihelka, Volejník 2:1
Smola, Kliment, Stehlík Pa. - Chytra, Müller, Voith 2:0
Kliment, Stehlík Pa. - Volejník, Sehrig (Voith) 2:0
Smola - Chytra 2:0
Štolka, Knapp, Voldřich - Chytra, Müller, Voith 2:0