3. kolo/II. liga: AC Zruč–Senec - TJ Start VD Pzeň 3:6

18.04.2009 14:00

 

Derby geografických sousedů slibovalo zajímavý souboj mimo jiné proto, že v obou týmech působí řada bývalých hráčů extraligové plzeňské Bílé Hory, v družstvu domácích mimo jiné zkušení borci Holub a Hána a na straně hostů Miksan se Šváchou. Na těžkém terénu od počátku probíhal boj na ostří nože, na obou týmech bylo vidět, jak moc si přejí vyhrát.

První zápasy dvojic vyšly lépe hostům, Michal Holý s Miksanem přehráli 2:0 Smolu s Rychlým, ve třech setech pak Nozar se Šváchou přetlačili Peterku s Urbanem. Domácí vrátila do zápasu první trojka, bouřlivák Hána překvapil posledním míčem v utkání hosty a snížil na 1:2. Druhá trojka Startu pak hostům opět zajistila dvoubodový náskok, který v infarktové koncovce třetího setu nečekaně zvýšila dvojice Reindl – Giertl v souboji s veterány Hánou a Holubem. V singlu bojovným výkonem domácí Smola porazil Miksana 2:1. Hosty uklidnila trojice Holý, Nozar, Švácha a zajistila Plzeňanům minimálně bod. Domácí trojice Holub, Smola, Vaňourek ještě snížila na 3 : 5, ale šestý bod poměrně hladce hostům zajistil Nozar se Šváchou. Nováček ze Startu tak vyhrál i třetí letošní zápas.

„Duel byl od začátku správně vyhecovaný, díky našemu dobrému vstupu do utkání Zručští od začátku tahali za kratší konec. Několik zápasů se rozhodovalo až v koncovce, štěstí se střídavě přiklánělo na naši i domácí stranu. My podali kolektivní výkon, dobře zahráli Holý s Nozarem a Šváchou, kteří vyhráli všechny svoje zápasy. Úroveň hry trochu snižoval nekvalitní terén, ale bylo to stejné pro obě strany,“ ohlédl se za utkáním hostující Pavel Giertl. S odstupem a bez emocí zhodnotil prohrané derby domácí hrající kouč Václav Hána."I přes porážku jsme podali celkem slušný výkon, soupeř byl podle očekávání mnohem zkušenější a kompaktnější. Přesto jsem tajně doufal v remízu. Bohužel prohra vložené dvojky, kde jsme spolu se Zdeňkem Holubem podali letošní nejhorší výkon, rozhodla o výsledku utkání."

Domácí matador si všiml i hry svých dlouholetých spoluhráčů z Bílé Hory: "Překvapil mě podprůměrný výkon Jirky Miksána, přes kterého jsme udělali všechny body. Naopak velice dobře zahráli Nozar, Švácha a Michal Holý." S výhledem na další zápasy pak Hána optimisticky dodává: "Kdybychom zopakovali dnešní výkon, věřím, že proti papírově slabším soupeřům bychom mohli uspět."


Průběh zápasu:
Smola, Rychlý - Holý, Miksan 0:2 (8:10, 3:10)
Urban, Peterka - Švácha, Nozar 1:2 (5:10, 10:7, 7:10)
Hána, Urban, Rychlý, stř. Peterka - Mayer, Miksan,Reindl 2:1 (10:5, 9:10,10:9)
Holub, Smola, Vaňourek - Švácha, Nozar, Holý 1:2 (10:7, 8:10, 6:10)
Holub, Hána - Giertl, Reindl 1:2 (8:10, 10:9, 9:10)
Smola - Miksan 2:1 (10:8, 9:10, 10:9)
Hána, Peterka, Rychlý, stř. Urban - Švácha, Nozar, Holý 0:2 (8:10, 4:10)
Holub, Smola, Vaňourek - Miksan,Mayer, Reindl, stř.Giertl 2:0 (10:9, 10:4)
Smola, Rychlý - Švácha, Nozar 0:2 (5:10, 8:10)