3. kolo / I. Liga TJ Spartak Přerov - AC Zruč-Senec 5:5

08.04.2015 14:35

 

Konečně bod i z Přerova

Předehrávka v neděli 5.4.2015

Po sobotní nečekané ztrátě v Prostějově před námi stál těžký úkol: bodovat na půdě našeho neoblíbeného soupeře z Přerova, který navíc v sobotním zápase smetl Start Praha 6:1 a na rozdíl od nás tak ušetřil důležité síly.
V úvodu utkání se skutečně naplno projevila únava z náročné prostějovské soboty. Tandem Smola-Petr Stehlík sice v úvodu vedl díky tvrdému servisu zručského kapitána, avšak vlastními chybami ztratil slibně rozehraný set a následně i zápas. Druhá dvojka v podání Pavla Stehlíka a Štolky nebyla o moc lepší. Zvláště ranař Štolka se vůbec nemohl prosadit na útoku a neproměnil v koncovce prvního setu dva jasné míče. Historie se bohužel opakovala v setu třetím. Za stavu 9:9 měl Štolka opět nabito, ale opatrnou smečí trefil pouze Kočičkův blok.
Vstupy do utkání se na Moravě zkrátka nedařily a korunu tomu nasadila trojice Pavla Stehlíka s bratrem Petrem a Klimentem. Nastoupila naprosto bez života a výsledkem byl debakl v prvním setu. Po příchodu Honzy Rychlého se hra zlepšila a druhý set měl domácí tahoun Pavelka co dělat. Když však v koncovce přestala fungovat mezihra, přerovští trestali. Stav 3:0 nevěštil nic dobrého. Naštěstí trojková forma druhé sestavy byla celý víkend výborná. Štolka si na rozdíl od deblů ve trojce věřil, Boček setřásl nervozitu ze sobotního duelu a Smola přidal několik dobrých zákroků v poli. Výsledkem byl první bod na straně Zruče po třísetové výhře.
V následujícím utkání však přišla další rána. Třetí dvojka byla v našem podání opět trápení a soupeř v pohodě zvýšil na 4:1. Na vině byl především nedůrazný útok všech tří aktérů: Bočka, Klimenta a střídajícího Rychlého. Singl v podání Milana Smoly byl o poznání lepší než ten v Prostějově. Nutno též říci, že soupeř byl o poznání slabší. Náš kapitán ale rád hraje na tři sety a tak i v singlu to bylo trochu o nervy.
Poté přišel zřejmě klíčový duel nedělního zápasu. Narazili na sebe lídři obou mužstev: Štolka s Pavelkou. A jak bylo u klání Štolkovi trojice pravidlem, znovu se bojovalo až do posledního míče. Zelenobílí si v tie-breaku sice vypracovali vedení 8:6, ale pak Pavelka dvakrát nekompromisně Štolku zablokoval. Musel rozhodnout poslední míč a pevné nervy opět zachovala trojice Zruče-Sence. Průstřel kolem bloku znamenal snížení celkového skóre na 4:3. Bohužel na trojce Pavla Stehlíka byla znatelná únava a ten den to od nich prostě na body nebylo.
Stejně jako v sobotu v Prostějově se šlo do posledních dvojic a Zruč musela dohánět dvoubodové manko. A stejný byl i celkový výsledek. Štolka s Pavlem Stehlíkem vyždímali poslední zbytky sil a od začátku udávali tempo. Komplikace přišla v závěru druhého setu, když Štolka zahrál milimetrový aut a za devítek mohl Ondřej Miklík rozhodnout. Pavel Stehlík však jeho záměr přečetl a odpověděl tvrdou smečí, na kterou Pavelka nemohl dosáhnout. Poslední desátý zápas už byl z naší strany opět excelentní. Smola s Petrem Stehlíkem hráli neomylně a v každém setu si vypracovali dvou až tříbodový náskok. Soupeř rezignoval a spokojil se s bodem.
Nakonec musíme být s importem 2 bodů z Moravského road-tripu spokojeni, protože ani jeden ze zápasů se vůbec nevyvíjel podle našich představ. Ukázali jsme však charakter a vnitřní sílu týmu, který se přes víkend i dostatečně stmelil. Jde o začátek sezóny a výkonnost bude určitě ještě růst.. (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek :

Dnes jsem s bodem spokojen. Únava ze sobotního zápasu se projevila hlavně v začátku utkání. Domácí se dostali do vedení 3:0. Přesto jsme se dokázali do zápasu vrátit a bodovat. Problém zatím máme ve 3. dvojici. Mile mě překvapila dvojice Petr Stehlík, Smola, která včera i dnes úspěšně bodovala v posledním zápase a utkání zremizovala. Celkově jsem s výletem do Prostějova a Přerova spokojen. Cíl dvou bodů byl splněn"

 

 

Vývoj utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:5

 

Pavelka, Miklík O. - Smola, Stehlík Pe.   2:0
Kočička, Miklík T. - Štolka, Stehlík Pa.   2:1
Pavelka, Doležel, Lokoč - Stehlík Pa., Stehlík Pe., Kliment (Rychlý)   2:0
Kočička, Miklík O., Blažek (Miklík T.) - Štolka, Smola, Boček   1:2
Blažek, Lokoč - Kliment, Boček (Rychlý) 2:0
Doležel - Smola 1:2
Pavelka, Dolezel, Lokoč- Štolka, Smola, Boček   1:2

Kočička, Miklík O., Miklík T. - Stehlík Pa., Stehlík Pe., Kliment (Rychlý)  2:0
Pavelka, Miklík O. - Štolka, Stehlík Pa.   0:2
Miklík T., Kočička- Smola, Stehlik Pe.   0:2