3. kolo TJ Sokol Modřice "B" - AC Zruč-Senec 1:6

23.04.2014 12:54

Díky 4 bodům za víkend jsme průběžně první

Uplynulý víkend jsme měli nabitý ligový program. V sobotu vedla naše cesta do Modřic a v neděli jsme na domácím hřišti hostili Žďár nad Sázavou. Oba moravští soupeři mají letos spíše ambice založené na udržení prvoligové příslušnosti, a tak pro nás bylo cílem z tohoto dvojutkání získat plný počet bodů. Sobotní souboj s Modřicemi zahájila dvojice Urban - Pavel Stehlík. Od začátku předváděla suverénní profesorský výkon a snadno si dokráčela pro první bod proti často chybující modřické sestavě. Na zdařilý úvod měla navázat sestava Štolka - Petr Stehlík, která však od začátku sezóny hraje hodně pod své možnosti. Toto vědomí jakoby leželo na obou hráčích. Několik školáckých chyb umožnilo soupeři vyhrát první set, když za stavu 9:9 naše dvojice nedokázala proměnit dva útoky. Druhý set sice patřil zručským, ovšem v tie-breaku jsme od začátku kupili chybu za chybu a zaslouženě podlehli. Další utkání trojic opět nabídlo třísetovou bitvu. Vstup do zápasu se Smolovi s Klimentem a Pavlem Stehlíkem nevydařil, když zbytečně chybovali na síti i v mezihře. S vývojem první sady se hra Zruče zlepšovala, bohužel za devítek přišla zbytečná chyba a darovali jsme set Moravanům. Od druhého setu už bezchybně fungovala zelenobílá defenzíva a rozhodl opět tie-break. V něm naše barvy měli od začátku navrch, ovšem soupeř se třemi nechytatelnými útoky zvedl a dotáhl na 9:9. Poslední míč však patřil nacvičenému signálu Pavla Stehlíka s Milanem Smoly, který tvrdou smečí do středu hřiště rozhodl. Dvoubodový náskok zajistila Štolkova formace. Domácí Iláš sice na smeči hodně zlobil, ale zkušená zručská trojice dokázala modřického matadora udolat. Střední pasáž utkání i tento rok patří k našim nejsilnějším stránkám. I v Modřicích to dokázal kapitán Smola, kterého ve třetí dvojici doplnil Kliment. Proti Janebovi s Feichtingerem se sice rozjížděli pomalu, když velké problémy způsoboval především Janeba svým rotovaným servisem. Od druhého setu už ale na hřišti vládlo jen jedno mužstvo. Ztracený třetí set domácí hodně nalomil a další hřebíček do rakve jim zatloukl Milan Smola v singlu. Ilášovi nedal příliš mnoho šancí a stále drží letošní neporazitelnost. Jasné vedení 5:1 už domácí naprosto zlomilo. V posledním utkání dne už nekladli výraznější odpor a trojice Štolka, Voldřich a Petr Stehlík připsala poslední zápasový bod na naší stranu. (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek :

„Mužstvo utkání zvládlo a získalo 2 body. Od stavu 1:1 jsme byli lepším týmem a šli si nekompromisně za vítězstvím. Přesto do příštího zápasu ( již nedělní předehrávka se Žďárem) uděláme nějakou změnu v elitní dvojici, abychom ji oživili. "

 

Trenér Míla Štolka k zápasu řekl :

„ Pokud chceme pomýšlet na první čtyřku bylo dnes povinností urvat dva body. Po brzkém vstávání a dlouhé cestě, jsme se celkem rychle srovnali a uplatnili naše zkušenosti. Ve dvojici Štolka, Petr Stehlík musí ovšem dojít ke změnám, neboť dnešní výkon byl hodně pod úroveň 1.ligy. "

 

 

Vývoj utkání: 0:1, 1:1, 1:6

 

Vopelka, Novotný - Urban, Stehlík Pa 0:2

 Iláš, Gulda T. - Štolka, Stehlík Pe. 2:1 

Vopelka, Novotný, Zach - Smola, Kliment, Stehlík Pa. 1:2

Iláš, Feichtinger, Gulda T. - Štolka, Voldřich, Stehlík Pe. 0:2

 Janeba, Feichtinger - Smola, Kliment 1:2 

Iláš - Smola 0:2

 Vopelka, Novotný, Zach - Štolka, Voldřich, Stehlík Pe. 0:2