2.semifinále / I. Liga Radotínský SK - AC Zruč-Senec 2:5

18.09.2014 10:04

Zruč vyrovnala sérii a o postupu do finále se rozhodne na její domácí půdě

 

Na prahu vyřazení vyrazila zručská družina na Prahu k druhému semifinále play-off 1. ligy. Po prvním smolně prohraném utkání ale do hlavního města nepřijel odevzdaný soupeř. Druhý tým základní části naopak ukázal charakter a kritickou situaci odvrátil přesvědčivým vítězství. Prvních pět zápasů dopadlo stejně jako v prvním měření sil. Macura se Smolou zvládli i svou druhou společnou dvojku a hladce zvítězili. Smola byl na útoku téměř bezchybný a z domácího Klabíka byla patrná nervozita. Bohužel ve vyřazovacích bojích se stále nemůže chytit jindy spolehlivá dvojice Štolka – Pavel Stehlík. Prvnímu jmenovanému dělala velké problémy obrácená obrana Radotína a jeho špatný výkon vyústil ve střídání. Naskočivší Petr Stehlík si vedl o poznání lépe a bratrská dvojice celý druhý set vedla. Bohužel se nezdařilo proměnit ani jeden chycený útok a tak po chybě Pavla Stehlíka rozhodl jediný míč. Radotín měl útok a Chytra vyslal tvrdou smeč těsně do zázemí. Rozhodčí však ukázali dobrý míč a zvítězili domácí.
Tento sporný moment trochu nalomil psychiku zelenobílých, tým však bojoval dál. Macurova trojice byla skvělá na útoku a vyhrála první set. V obraně se však zručská trojice dopouštěla častých chyb a Doubravovi stačila na jeho poměry průměrná hra, aby bodoval téměř každou smečí a zápas otočil. Střídání Vaňourka, kterého nahradil Boček, přišlo už příliš pozdě. Štolka a bratři Stehlíkové poté i napodruhé zdolali Chytru s Klabíkem a Müllerem. V obou setech museli zručští dotahovat, ale zlepšenou obranou a výkonem na smeči (v prvním setu Pavla Stehlíka, ve druhém Štolky) zápas zlomili ve svůj prospěch.
Do zápasu jednotlivců tentokrát nastoupil za pražský celek Chytra místo Sehriga. V utkání plném nevynucených chyb nakonec zvítězil Milan Smola, i když rozhodl až třetí set. V něm ale Chytra hodně kazil a ulehčil tak Smolovi cestu za třetí zápasovým bodem. Do této chvíle druhé semifinále kopírovalo průběh toho prvního. Tentokrát však bodovali už jen zručští. 
Souboj elitních trojic začali zelenobílí náporem. Skvěle se chytil Štolka na smeči i na bloku. Vůbec celá obranná práce Zruče fungovala skvěle. Doubravova sestava se potýkala s problémy v mezihře a vytáhlý smečař se nemohl vůbec prosadit. Poprvé se tak podařilo porazit trojici největší hvězdy Radotína a to se ukázalo jako rozhodující. Poslední klání dne obstarala Macurova formace, kde na nahrávce naskočil od začátku Boček. Všechny své předchozí zápasy ztratila tato trojice ve třetím setu a i tento došel do zkrácené hry. Boj o každý míč vyvrcholil až poslední výměnou za stavu 9:9. Müller dostal těžkou nahrávku a přes Macurův blok se neprosadil.
Za radosti skupiny zručských fanoušků, která dorazila i na náš venkovní zápas a vytvořila skvělou atmosféru, jsme si vynutili třetí rozhodující  (napsal PaS)

 

Vedoucí Zruče TOMÁŠ VAŇOUREK: Dnes jsme opět viděli pěkný, bojovný nohejbal. Koncovky setů tentokrát patřily nám. Musím mužstvo pochválit za perfektní koncentraci a přípravu na dnešní utkání. Moc jsem na hráčích viděl touhu vrátit sérii zpět do našeho areálu. Veliké dík patří rovněž našim fanouškům, kteří nás přicestovali podpořit a překřičeli domácí. Tato nádherná série se rozhodne u nás nadcházející víkend “.

 

Vedoucí Radotína LIBOR CHYTRA: „Utkání se bohužel s lámalo v zápase singlistů, a když pak prohrála i elitní Doubravova trojice, naše akcie na vítězství strmě padaly. I přesto jsme věřili, že duel dotlačíme do odvetných dvojic, kde se nám daří více než v trojicích. To se nakonec nepodařilo, takže se ještě jednou vracíme do Zruče. Domácí prostředí zatím ani jednomu týmu štěstí nepřineslo, tak uvidíme co nám přinese příští víkend.“

 

Vývoj utkání: 0:1, 2:1, 2:5

 

Doubrava, Klabík (Sehrig) - Macura, Smola 0:2
Müller, Chytra - Stehlík Pa., Štolka (Stehlík Pe.) 2:0
Doubrava, Sehrig, Volejník - Macura, Smola, Vaňourek (Boček) 2:1
Müller, Klabík, Chytra - Štolka, Stehlík Pa., Stehlík Pe. 0:2
Chytra - Smola 1:2
Doubrava, Sehrig, Volejník (Cihelka) - Štolka, Stehlík Pa., Stehlík Pe. 0:2
Müller, Klabík, Chytra - Macura, Smola, Boček 1:2