2. kolo / I. Liga AC Zruč-Senec – TJ Avia Čakovice „B“ 6:1

13.04.2015 14:17

Letos poprvé na antuce a vítězně

 

Přestože do zručského areálu dorazil nováček 1. ligy – TJ Avia Čakovice „B“ a početná divácká návštěva očekávala vítězství, přehnané sebevědomí nebylo na místě, neboť Pražané dokázali v prvním kole zaskočit favorizovaný Žatec a ani na západ Čech nedorazili s poraženeckou náladou.
Potvrdili to hned nástupem do utkání. Domácí sestava Štolka, Pavel Stehlík nezvládla koncovky obou setů proti Strejčkovi s Kubicou a bohužel tak pokračuje ve velmi nevyrovnaných výkonech. Úvodní vedení hosty nabudilo a i druhý souboj dvojic byl dlouho v jejich režii. V posledních míčích druhého setu se však projevili zkušenosti Smoly a Petra Stehlíka. Kučera zachyboval a posléze neproměnil poslední míč. Petr Stehlík nabídnutou šancí nepohrdl. Pod tíhou promarněného náskoku byli čakovičtí mladíci ve zkráceném setu neškodní.
Elitní trojice Zruče-Sence ve složení Štolka-Smola-Boček pak nedala soupeři nejmenší šanci a i ve třetím zápase sezóny zůstává stále neporažená. Pražané se nemohli prosadit přes neprůstřelnou obranu, a když se k tomu přidal i spolehlivý útok obou smečařů, o vítězi nebylo pochyb. I v zápase druhých trojic se domácí rychle ujali vedení, ale zbytečně si situaci zkomplikovali. Po útočných chybách obou týmů musel rozhodnout poslední míč a Kliment si s ním poradil na výbornou, když vytloukl Kučerův blok. Nepovedený druhý set nakonec moc mrzet nemusel, protože v tiebreaku Kliment s bratry Stehlíky nepovolili soupeři ani bod.
Vedení 3:1 dodalo domácím potřebný klid a jistotu a zadařilo se i v nepárové části utkání. Singl i třetí dvojku spojoval prohraný první set, ale po zlepšeném výkonu vždy přišel obrat. Do druhé sady nastoupil místo Rychlého Kliment a Boček se po jeho boku skvěle chytil na útoku. Kapitán Smola už tradičně hraje singl na tři sety a tak jeho vítězství v tiebreaku nikoho nepřekvapilo. V těchto chvílích už bylo na soupeři znát, že v žádný bodový zisk ani nedoufá. Rychlé zakončení zápasu obstarala Štolkova formace, která v exhibičním tempu smetla sestavu okolo smečaře Kučery.
První letošní vítězství se nerodilo tak lehce, jak napovídá konečný výsledek. Obzvláště v zápase druhých dvojic nechybělo k naší porážce mnoho a za stavu 0:2 by byl vývoj utkání určitě složitější. Pochvalu si zaslouží nejen nestárnoucí Milan Smola, který se postaral o 4 body domácích se stoprocentní bilancí, ale celý tým, který dokázal ve svém prvním vystoupení na domácím hřišti naplno bodovat. (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek :

„Získali jsme dva body, tudíž spokojenost. Opět nám však nevyšel začátek zápasu, přijde mi tam málo koncentrace. Pokud by hosté získali i druhou dvojici, měli bychom to o dost těžší. Poprvé jsme urvali letos zápas 3. dvojice, dobře zde zahrál Vladimír Kliment. To jsme soupeři odskočili na 4:1 a definitivně ho zlomili. Příští týden máme volno, aspoň se dostatečně připravíme na dalšího soupeře. "

 

 

Vývoj utkání: 0:1, 6:1

Počet diváků: 67

Rozhodčí: Kastner, Holub

 

Stehlík Pa., Štolka - Strejček, Kubica   0:2
Stehlík Pe., Smola - Putík, Kučera   2:1
Štolka, Smola, Boček - Strejček, Kubica, Poncar   2:0
Stehlík Pa., Stehlík Pe., Kliment - Putík, Kučera, Fišer    2:1
Boček, Rychlý (Kliment) - Fišer, Poncar    2:1
Smola – Kučera   2:1
Štolka, Smola, Boček - Putík, Kučera, Fišer    2:0