13. kolo / II. liga AC Zruč-Senec - SK Start Praha 6:2

29.08.2009 14:00

 

Výhrou poskočili na třetí místo

 

Zápas 13. kola byl letos posledním utkáním týmu ze Zruče na domácí půdě. Soupeřem bylo družstvo Startu Praha, které jsme v prvním vzájemném zápase porazili nejtěsnějším poměrem 6:4. Byl to také přímý boj o 4.místo v tabulce, v případě prohry by nás soupeř předskočil. Avšak největší motivací bylo rozloučit se před našimi 50 věrnými diváky výhrou.

 Úvodní souboj dvojic vyšel nerozhodně, neboť na výhru dua veteránů Holub, Hána nedokázali navázat Smola s Urbanem. 1:1. V úvodní trojici se potom elitnímu domácímu komandu podařilo otočit nepříznivý stav a dostat domácí znova do vedení. Za hosty srovnala výhrou ve 3. setu jejich druhá sestava. Prostřední pasáž letos Zruči vychází.  Duo Škudrna, Rychlý připsalo 3. bod. Singlista Milan Smola udržel letošní neporazitelnost v této disciplíně. 4:2. Na rozdíl tří bodů navýšila vedení trojice Holub, Smola, Vaňourek. Na posledním 6. bodu se podílelo hned 5 domácích hráčů. Trojici Škudrna, Rychlý, Kovanda doplnila dvojice Urban , Hána a pomohla otočit nepříznivý stav po prohraném 1.setu ve výhru 10:6 v rozhodujícím třetím setu a uzavřela tak stav utkání na konečných 6:2 pro domácí. Nejenom že jsme touto výhrou udrželi 4.místo, při ztrátě Horaždovic jsme se posunuli před ně na solidní bronzový stupínek a pro jeho udržení nám v posledním utkání stačí uhrát remízu ve Vřesové.

 

Za hosty zápas okomentoval vedoucí Jan Chotovinský: „Věděli jsme, že proti silné Zruči, to budeme mít bez zraněného smečaře Davida Tůmy hodně těžké. Se soupeřem jsme dokázali držet krok pouze do nepárové části zápasu, poté nás už soupeř přehrával a zaslouženě zvítězil. V dresu domácích se dařilo Smolovi a nestárnoucímu Holubovi. U nás bych rád pochválil s chutí a dobře hrajícího kapitána Vojtěcha Hvězdu. Rozladěnost z porážky vyvrcholila ve sprše, při zjištění, že teplá voda neteče.“

 

Utkání zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek: „ Zápas se hrál před slušnou návštěvou i v poklidné přátelské atmosféře. S kluky ze Startu je to vždy v pohodě. Známe se léta, většinou z dorostu. Vyrovnané utkání rozhodla prostřední pasáž a také to, že jsme měli možnost střídat. Soupeř přijel pouze se 6 hráči. Vyzdvihl bych  výkon Zdeňka Holuba, který zahrál skvěle na bloku. Poslední zápas hrajeme ve Vřesové. Věřím, že udržíme 3.místo, stačí nám  uhrát remízu.“

 

Pár otázek tak mířilo k nejlepšímu hráči utkání Zdeňkovi Holubovi.

 

Co podle tebe rozhodlo o výhře domácích?

Chtěli jsme podat co nejlepší výkon v posledním zápase před domácími diváky, které jsme v průběhu sezony doma několikrát zklamali. Myslím, že se nám to povedlo, k vítězství nám ale pomohla i absence dvou hráčů základní sestavy soupeře.

 

Myslíš si, že udržíme 3.příčku a že je to zasloužená pozice za celou sezónu?

Třetí příčku bychom již neměli ztratit a určitě si ji zasloužíme. Týmy na prvních dvou místech mají před ostatními výrazný náskok. Střed tabulky byl velice vyrovnaný a proto bude případné třetí místo naším úspěchem

 

Zdendo, celé léto tě omezovalo zdraví, vynechal jsi většinu tréninků, a přesto jako jasně nejstarší hráč si byl dnes nejlepším hráčem zápasu, vyhrál jsi všechny 3 utkání, v kterých si nastoupil. Jak je to možně?:-)

Je pravda, že jsem toho moc na hřišti nenatrénoval, více času jsem věnoval ježdění na kole, které mě baví a nabíjí energií. Ty zápasové tři body jsou pak hlavně výsledkem několikaleté sehranosti se spoluhráči.