13. kolo / I. Liga SKP Žďár nad Sázavou - AC Zruč-Senec 3:6

21.05.2014 14:21

Povinná výhra ve Ždáru i přes tragickou hru trojic

 

V utkání prvních dvojic se opět lámal chleba, když domácí Krátký s Paulem vedli v obou setech nad zručským duem Petr Stehlík, Kliment 8:5, bohužel ani toto vedení nestačilo na vítězství ani v jednom z nich – 0:1. Srba s Průchou pokračovali v tomto nevýrazném výkonu, v prvním setu došlo ke střídání Srby, kterého nahradil fluktuant Brychta, ale ani to nepomohlo odvrátit porážku od zručské první dvojice Štolka, Smola – 0:2. V tuto chvíli už měli žďárští nohejbalisté hlavu dole a když Krátký s Paulem a Davidem Nejedlým prohráli i zápas prvních trojic se Smolou, Klimentem a Vaňourkem, vypadalo to opět na debakl. Domácí tak prohrávali už 0:3 a na řadě byla druhá trojice. Průcha se Srbou a Lukášem Nejedlým na nahrávce však podali diametrálně odlišný výkon, s obrovskou bojovností a dařilo se jim i bodovat. Nakonec v této trojici zvítězili nad dříve elitní trojkou Zruče Štolka, Petr Stehlík a Voldřicha snížili tím na celkových 1:3. Ve třetí dvojici se představil David Nejedlý s Filipem Halvou proti dvojce Urban, Voldřich. Hosté v obou setech udržovali náskok a s přehledem si pohlídali koncovky setů – 1:4. Krátký v singlu bojoval, ale na výborně hrajícího zručského Smolu to nestačilo – 1:5. Na řadě byly zápasy odvetných trojic a i zde žďárští hráči pokračovali ve velice bojovném výkonu a zručské trojky naopak po vyhraném prvním setu vždy totálně odpadli a obě nakonec jasně prohráli. Tím domácí snížili na celkových 3:5. Hosté již měli remízu jistou a o osudu utkání musely rozhodnout odvetné debly. Krátký s Paulem nastoupili proti elitní dvojici západočeského celku Štolka, Smola. První set byl v režii hostí, v druhém se bojovalo až do devítek, kdy Míla Štolka svůj útok s přehledem umístil mezi oba domácí hráče. Zápas tak skončil poměrem 3:6 pro AC Zruč-Senec, který si tak odváží z Vysočiny další dva body do tabulky.

 

Komentář trenéra Žďáru Pivničky k zápasu: „Dnes jsme dobře zahráli trojice, vyhráli jsme tři ze čtyř, což se nám stává málokdy. Škoda úvodní dvojky, kde jsme v obou setech vedli 8:5 a přesto to nestačilo….. Tuto dvojici jsme měli vyhrát a mohli jsme bojovat o remízu. Z domácího týmu bych vyzdvihnul Kamila Průchu za výbornou hru v obou svých trojicích “.

 

 

Vedoucí Zruče TOMÁŠ VAŇOUREK: „Dnes jsem spokojen jen se dvěma body. Na mužstvu byla znát únava z těžkého čtvrtečního utkání, ve kterém jsme podali o hodně lepší výkon. Rovněž za stavu 5:1 jsme polevili v koncentraci, což se nám v příštích zápasech nemusí vyplatit“.

 

Vývoj utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 3:5, 3:6

 

Krátký, Paul - Kliment, Stehlík Pe 0:2

Srba, Průcha (Brychta) - Štolka, Smola 0:2 

Krátký, Paul, Nejedlý D. - Smola, Kliment, Vaňourek 0:2

Srba, Průcha, Nejedlý L. - Štolka, Stehlík Pe., Voldřich 2:1 

Nejedlý D. , Halva - Voldřich, Urban 0:2 Krátký - Smola 0:2

Krátký, Paul, Nejedlý D. - - Štolka, Stehlík Pe., Voldřich (Urban) 2:1

Srba, Průcha, Nejedlý L. - Smola, Kliment, Vaňourek 2:1

Krátký, Paul - Štolka, Smola 0:2