13. kolo / I. Liga Dynamo České Budějovice - AC Zruč-Senec 2:6

16.04.2014 15:24

Zruč připravila Dynamo o letošní domácí neporazitelnost

 

Letní přestávka je u konce a závěr sezony se blíží. Poslední dvě kola základní části rozhodnou o soupeřích play off. Našim cílem je pochopitelně postup z prvního místa zaručující výhodu domácího prostředí i pro případné finále. První velmi obtížný krok nás čekal na půdě druhých Českých Budějovic, které doma zatím ještě neprohráli. 
Před slušnou diváckou kulisou, ke které přispěla i desítka zručských fandů, začlo utkání prvních dvojic třemi chybami domácích a zkušeně hrající Urban se Smolou si už nenechali náskok sebrat. V druhé sadě si naši opět vypracovali mírný náskok, ovšem v závěru soupeř srovnal krok a rozhodl poslední balon. V té chvíli se ukázala nebývalá zkušenost Milana Smoly, který předpokládal, že soupeřův blok spadne do sítě a neomylně napálil smeč téměř 2 metry do autu. Krásný zápas nabídly i druhé dvojice obou týmů. Na útoku byli všichni hráči téměř neomylní a nabídli nohejbal špičkové úrovně. V koncovce třetího setu jsme zachovali pevnější nervy a Pavel Stehlík technickým úderem přes blok rozhodl o nejtěsnějším vítězství. 
Dvoubodový trhák hostů zastavila skvěle hrající trojce Budějovic proti trápící se Pivničkově formaci. Jeden z klíčových okamžiků se odehrál ve druhé trojici. Naše sestava dlouho nemohla nalézt ten správný rytmus a stále dotahovala. V koncovce druhého a třetího setu jsme ale opět dokázali urvat výsledek pro naše barvy. Nepárová část odstartovala nepříliš vydařeným vystoupením Pivničky s Voldřichem. Nepříznivý vývoj nezlomil ani letos poprvé nastoupivší Venca Hána. V singlu však máme neotřesitelnou jistotu v podobě kapitána Milana Smoly. Utkání sice došlo do třetího setu, ten ale naše opora zvládla bez větších problémů.
V první odvetné trojici nastoupila naše elitní sestava, i když hostující trio jim nedalo nic zadarmo. Naštěstí se famózně na smeči rozstřílel Míla Štolka a opět jsme zvítězili posledním možným míčem. Hned první šanci na ukončení boje o první místo pak neodmítla druhá trojice.
Do prvního setu naskočila staronová sestava Hána, Urban, Vaňourek. Po vydařeném úvodu však začli chybovat a na plac šel Smola s Pivničkou. Skvělým výkonem mladíka Pivničky se začal zápas otáčet v náš prospěch. A když ve třetím setu přidal i Milan svůj první sobotní úspěšný útok ve trojicích, soupeř se sesypal. Po velmi vyrovnaném utkání vezeme velmi cenné body a dál hájíme první místo. O konečném pořadí rozhodne domácí utkání s Přerovem.

Tento poslední zápas základní části se hraje tuto sobotu 14.9 od 14:00 v areálu ve Zruči. K udržení prvního místa nám stačí neprohrát. Těšíme se na Vaši tradiční podporu.

(napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek : „ Po letní přestávce nás čekalo hned na rozjezd ostré utkání a šlágr kola, na který jsme se však důkladně připravili a získali zaslouženě dva body. Hrál se zajímavý nohejbal, určitě to bylo vyrovnanější utkání, než je konečný výsledek. Díky  vítězství jsme získali výhodu domácího prostředí pro play-off. Příští týden v posledním kole nám stačí doma s Přerovem k vítězství v základní části remíza. Dlouhodobou část však chceme zakončit výhrou. Věřím, že při dobrém počasí přijde hodně diváků. Už teď je o lístky zájem.“

 

Vedoucí Českých Budějovic JAN VONDRÁŠEK: „Co k výsledku říct. Snad jen to, že kdybychom dokázali uspět alespoň v jedné koncovce za stavu 9:9, utkání by se určitě vyvíjelo jinak. Dnes to nebylo z naší strany to pravé ořechové. Možná nás svazoval fakt, že jsme mohli přeskočit Zruč a domácí prostředí nás k tomu tlačilo. Je to naše první prohra doma, ale jsme rádi, že přišla hned v prvním podzimním kole. Alespoň máme čas si vše probrat a připravit se na poslední utkání v základní části s Plzní."

 

 

Diváci: 40

Délka utkání: 3:25 hod

Vývoj utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:6

 

 

Chalupa, Fík - Smola, Urban   0:2
Musil, Kozel - Štolka, Stehlík Pa.   1:2

Musil, Nekola, Vondrášek - Pivnička, Smola, Vaňourek (Urban)   2:0
Chalupa, Fík, Ryneš - Štolka, Stehlík Pa., Voldřich     1:2
Nekola, Ryneš - Pivnička, Voldřich (Hána)    2:0
Chalupa - Smola  1:2
Musil, Nekola, Vondrášek - Štolka, Stehlík Pa., Voldřich   1:2
Chalupa, Fík, Ryneš (Kozel) - Hána, Urban, Vaňourek (Pivnička, Smola)    1:2