12. kolo / I. Liga SK Bělá - AC Zruč-Senec 5 : 5

19.06.2010 14:00

 

V zápase 12. kola cestoval tým ze Zruče bojovat do Bělé, kde se chtěl pokusit snížit ztrátu na 4. Janovice a zůstat ve hře o play-off. Hostujícímu týmu stále chyběl zraněný Václav Hána, na zápas neodcestoval ani Milan Smola. Týmu vypomohl fluktuant Aleš Škudrna.
1. bod patřil domácím, přesto, že o něj elitní duo domácích muselo bojovat nad hostující sestavou až do posledního možného balonu ve 3. setu. Za hosty vyrovnala sestava Stehlík-Štolka. 1:1. Duo Stehlík-Štolka a nahrávač Kovanda potom poslalo hosty do vedení. Domácí srovnali vítězstvím ve dvou setech. 2:2.
Ve střední pasáži se body opět dělily nerozhodně. Nejprve Urban se Škudrnou připsali 3. bod Zruči, následně domácí Rožek přehrál náhradního singlistu hostí za absentujícího Smolu Pavla Stehlíka. 3:3.
Domácí 1. trojice potom poslala hosty do vedení 4:3, když přehrála Holubovo formaci 10:8 ve 3. setu. Za hosty vyrovnala Štolkovo trojice. Přesto hosté mohli pomýšlet na výhru. Duo Stehlík-Štolka zdolalo domácí tandem a poslalo hosty do vedení 5:4. Domácí stačili alespoň vyrovnat.
Utkání zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek:

„Utkání dnes asi sluší remíza, která nás nechává ve hře o play- off. Skvěle dnes v našem týmu zahráli Pavel Stehlík a Míla Štolka - udělali 4 body. Bohužel nám nevyšla utkání druhé trojice, kde jsme 1. zápas příliš kazili a 2. ztratili vedení 8:6 ve 3. setu. Škoda též naší první dvojky. Teď zkusíme odpočinout, přes prázdniny potrénovat a ještě se poprat o 4. místo. Dnešní utkání slušně odpískali oba rozhodčí. Studenou vodu ve sprše jsme také zkousli. Logo na míči chybělo, jinak utkání bez hádek“.

Nahrávač Honza Kovanda dodal:“ Bylo to vyrovnané utkání s poměrně velkým množstvím nevynucených chyb.Vzhledem k tomu, že se nám venku nedaří tak jako v domácím prostředí , je bod dobrý a drží nás tím ve hře o play-off. Pochvalu z našich řad zaslouží mladíci Štolka s Pavlem Stehlíkem, kteří získali 4 body“.

 

průběh utkání: 1:0,1:1,1:2,2:2,2:3,3:3,4:3,4:4,4:5,5:5
sety: 12:12
doba utkání: 4 hod.
diváků: 25