12. kolo / I. Liga AC Zruč-Senec - Start VD Plzeň 6:1

16.04.2014 15:22

Demolice oslabeného rivala nás posunula na první místo

 

Jarní část 1. ligy tento víkend skončila a následuje přibližně dvouměsíční přestávka. V posledním jarním kole čekalo zručské příznivce pikantní plzeňské derby. Pokud ale diváci očekávali vyrovnané utkání, museli být zklámáni. Od úvodu utkání bylo viditelné, kdo má větší chuť po vítězství.
Do prvního utkání nastoupili za domácí již tradičně Pavel Stehlík se Štolkou. Od začátku soupeře, který vypadal hodně odevzdaně, jasně přehrávali. V koncovce prvního setu sice po několika zbytečných chybách přišlo malé drama, ale za devítek byl Štolka na útoku neomylný. Druhá dvojice byla jako na houpačce. První set si hostující Nepodal nedokázal poradit s rotovaným servisem Smoly a Zruč jasně vyhrála. Druhý set měl však opačný průběh. Rozhodující sadu rozhodl Milan Smola opět skvělými podáními.
Úspěšný vstup do utkání trošku zchladila hostující trojice v čele s dvoumetrovým Nepodalem. V úvodu utkání sice naše sestava dominovala, ale postupem času nám dělal neortodoxní soupeřův útok stále větší problémy. Bohužel třetí set rozhodl poslední možný míč, který šťastně skončil pro Plzeň. Další třísetový zápas trojic skončil lépe pro naše barvy. V polovině utkání vystřídal Urban na bloku Pivničku, kterého hostující Šik zkušeně používal, a přineslo to ovoce. Po vyhraném třetím setu jsme vedli už 3:1 a nepárová část utkání měla být jasnou záležitostí.
Do třetí dvojice jsme totiž nasadili silnou sestavu: Pivnička, Petr Stehlík. Od úvodu střetnutí bylo jasné, že soupeř je výkonostně o třídu níž. Přesto to byl veterán Holý, který sklidil potlesk na otevřené scéně, když si řekl o nominaci na olympiádu ve skoku dalekém. Po těsně nevyběhnutém kraťasu využil svůj rozběh a vytříbeným stylem snadno přelétl přes síť na naší stranu! Nicméně utkání mělo rychlý průběh, stejně jako utkání singlistů. Poslední zápas dne přinesl drtivou porážku Plzeňských, kteří se už asi viděli v hospodě na pivu.
Utkání nám soupeř dost ulehčil, protože opravdovou chuť bojovat a vyhrát ukázali pouze horažďovičtí hráči, kteří jsou ve Startu na hostování. To nám ovšem nemohlo zkazit radost při pohledu na prvoligovou tabulku. České Budějovice totiž v souběžně hraném utkání porazili dosud vedoucí Přerov a to nás katapultovalo na první příčku, na které strávíme celou letní přestávku. (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče TOMÁŠ VAŇOUREK :

„ S jarní částí jsme se rozloučili vítězně. V posledních dvou kolech budeme v září bojovat o vítězství v základní části. Jsem rád, že jsme nevyzpytatelné derby zvládli. U soupeře mi dnes chyběla bojovnost a nasazení, jakou naše derby mají. Utkání se od začátku pro nás vyvíjelo dobře, soupeř snížil pouze v zápase prvních trojic. Potom jsme si již ostatní zápasy pohlídali. My se těšíme na play-off, Plzni přeji úspěšné zvládnutí zbývajících dvou zápasů v základní části. Bylo by pěkné, aby v play-off hrály oba týmy z našeho regionu."."

 

MIROSLAV NOZAR (Start): "Sestavu lepíme, jak se dá. V týdnu se zranil Jiří Miksán, dále chyběli Kliment a Bořánek. O play-off se v posledních dvou kolech ještě porveme."

 

Diváci: 40

Rozhodčí : Vlach, Kastner

Délka utkání: 2:05 hod

Vývoj utkání: 2:0, 2:1, 6:1

 

Stehlík Pa., Štolka - Šik, Nozar      2:0
Urban, Smola - Švácha, Nepodal   2:1

Štolka, Stehlík Pa., Voldřich - Nepodal, Švácha, Hokr    1:2
Smola, Pivnička, Vaňourek (Urban) - Šik, Nozar, Holý   2:1
Stehlík Pe., Pivnička – Holý, Hokr   2:0
Smola - Hokr  2:0
Štolka, Stehlík Pa., Voldřich - Šik, Nozar, Holý   2:0