10. kolo / I. Liga NK CLIMAX Vsetín - AC Zruč-Senec 6 : 3

05.06.2010 14:00

 

Nejdelší cesta čekala tým Zruče k zápasu 10. kola. Tým odcestoval k utkání ve Vsetíně o den dříve a pouze v 6 lidech. Týmu chyběli zraněný Václav Hána a pracovně zaneprázdněný Zdeněk Holub. I přes absenci obou matadorů družstvo Zruče předvedlo bojovný výkon.
Do utkání vstoupili domácí raketově. Elitní dvojice porazilo přes oba vyrovnané sety hostující duo nahrávačů Kovanda, Vaňourek. Druhý bod Vsetína režíroval Marek Novosad výhrou nad dvojicí Stehlík-Štolka. Na 3:0 navýšila 1. trojice Vsetína a s hosty to vypadalo nedobře. Návrat do zápasu zajistila Štolkova trojice těsnou výhrou 10:9 ve 3. setu.
Přiblížení domácím na jeden bod zajistil tanden Urban-Smola. 3:2. Právě Smola mohl stav zápasu vyrovnat, ale v singlu nestačil na skvěle hrajícího Novosada. 4:2.
V otočených trojicích braly oba týmy po bodu. 5:3. V posledním zápase dne mohla ještě dvojice Stehlík-Štolka poslat hosty do posledního 10 zápasu. 1. set zvládla, ale ve druhém začaly docházet síly a domácí toho využily výhrou 10:8 ve 3. setu. 6:3.
I přes prohru hosté podali bojovný výkon, což ocenilo i cca 60 fanoušků Vsetína.
Za zmínku musím uvést skvěle odpískané utkání od obou rozhodčích. Už dlouho jsem neviděl pískat s takovým přehledem, jako pískali včera ve Vsetíně.

 

Utkání zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek:

„Přijeli jsme sem pouze v 6 hráčích. Bojovali jsme, přesto to na domácí nestačilo. Dnes musím pochválit hlavně rozhodčí. Pískali dobře. Musíme se připravit na domácí zápas s Janovicemi. Týmu už by měl pomoci i Zdeněk Holub“.

Domácí trenér dodal:

„Viděli jsme pěkný zápas před slušnou návštěvou. Hosté se zvedli za stavu 0:3. Určitě zde předvedli nejlepší výkon z týmů, co se zde představily. Dobře zahrál smečař Štolka a oba nahrávači“.

 

průběh utkání: 3:0,3:2,4:2,4:3,5:3,6:3
doba utkání: 3 hod, 50 min.
diváků: 60