1. SEMIFINÁLE/1. Liga AC Zruč-Senec 2004 - TJ Spartak MSEM Přerov 5:3

11.09.2015 13:47

Zruč udělala první krok směrem k finále 1. ligy, když na první zářijovou sobotu po obrovském boji udolala svého velkého rivala z Přerova. Kdo se přišel podívat na první semifinálové klání, musel být spokojen, protože kromě výhry domácího mužstva byl k vidění i krásný a vyrovnaný nohejbal.

První velká bitva se odehrála v obou zápasech dvojic. Domácí Štolka se Stehlíkem působili v úvodním střetnutí nervózně a Moravané toho využili. Všechny tři sety skončili nejtěsnějším rozdílem, ale nakonec se radoval Přerov, když si Pavel Stehlík na závěrečný Kočičkův kraťas sice sáhl, ale kvalitně ho vybrat nedokázal. Překvapivé klopýtnutí mohlo celé utkání hodně ovlivnit, ale kapitán Smola spolu s Petrem Stehlíkem nepovolili hostům dvoubodový trhák. Po ztraceném prvním setu začali mít zelenobílí navrch a opět musel rozhodnout poslední možný míč zkráceného setu. První útok Smoly Tomáš Miklík vystihl a mohl sám střetnutí ukončit. Jeho nedůrazný útok však zručský kapitán zpracoval a napodruhé už se nemýlil.

Veledůležitý bod proti nedávným medailistům z MČR Pavelkovi a Tomáši Miklíkovi srovnal stav utkání. A vzápětí už domácí vedli. Štolka a spol. předvedli proti slabší Přerovské trojici svůj vysoký standard, což bez větších komplikací stačilo na vítězství. Vyrovnání obstarala trojice vedená kapitánem hostům Janem Pavelkou. Po těsné prohře v prvním setu trenér Aleš Škudrna vystřídal Rychlého s Vaňourkem a obměněná trojka bratří Stehlíků s Klimentem dlouho vedla. Soupeř nakonec i s trochou štěstí zvítězil o jediný bod.

Před singlem se tak za stavu 2:2 hrálo v podstatě od začátku. Kapitán Smola byl v prvním setu naprosto bezchybný a nedal Tomáši Miklíkovi šanci. I když si v úvodu druhého vybral slabší chvilku a neustále dotahoval, rozhodující míč zvládl precizně. Naposledy se Moravanům podařilo srovnat zásluhou Pavelkova tria. Souboj elitních formací přinesl napínavou podívanou, kterou obstarávali především Štolka s Pavelkou svými tvrdými útoky. Štolka doplněný o Smolu a Bočka však ve třetím setu naprosto vypadli z role. Skóre bylo 3:3 a schylovalo se k velkému dramatu.

Následující zápas dospěl znovu do tiebreaku, kde dokázala domácí trojice udržet pevné nervy a otočit nepříznivý vývoj. Skvělé obrany fungovali na obou stranách, na útoku s přibývajícím časem dominovala Zruč a přiblížila se na jediný zápasový bod k celkovému vítězství. První šanci utkání ukončit měl Štolka s Pavlem Stehlíkem. Soupeřem jim byli druzí vicemistři ČR ve dvojicích Pavelka s Tomášem Miklíkem. Vstup do zápasu byl ze strany domácích přímo hororový. Štolka pokazil první dva útoky a když Pavel Stehlík zkusil pomoci z druhé, nedopadlo to o moc lépe. Od stavu 0:4 však začala hra zručské dvojice nabírat obrátky. První sadu ještě otočit nedokázala, ve druhé už udávala tempo hry. Aby to byl infarktový zápas, jak má být, rozhodl i v posledním zápase dne jediný míč. Zruč měla nabito a Pavel Stehlík nekompromisně obstřelil Pavelkův blok.

Tribuny vybuchly nadšení, je to však jen první krok za vytouženým vítězstvím v 1. lize. Důležitým faktorem sobotního utkání byl náš vyrovnanější kádr a také výhoda domácího prostředí. Následující sobotu pojedeme na horkou půdu do Přerova s jasným cílem – zlomit prokletí přerovské antuky a s předstihem si zajistit finálovou účast.

AC Zruč-Senec 2004 - TJ Spartak MSEM Přerov 5:3 (0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3)


Stehlík Pa., Štolka - Kočička, Miklík O. 1:2

Stehlík Pe., Smola - Pavelka, Miklík T. 2:1

Štolka, Smola, Boček - Kočička, Miklík O., Zvoníček (Štefan) 2:0

Stehlík Pe., Rychlý, Vaňourek (Stehlík Pa., Kliment) - Pavelka, Miklík T., Doležel 0:2

Smola - Miklík T. 2:0

Štolka, Smola, Boček - Pavelka, Miklík T., Doležel 1:2

Stehlík Pa., Stehlík Pe., Kliment (Vaňourek, Rychlý) - Kočička, Miklík O., Zvoníček (Štefan) 2:1

Stehlík Pa., Štolka - Pavelka, Miklík T. 2:1