1. LIGA SEMIFINÁLE PLAY-OFF 2016 / 1. zápas TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon - AC Zruč-Senec 2004 5:4

26.09.2016 17:09

Nervy drásající souboj nakonec pro Horažďovice

 

Semifinále 1. ligy a západočeské derby v jednom slibovalo velkou podívanou a početné publikum z obou táborů, které vytvořilo opravdu divokou atmosféru, muselo být spokojené. O něco víc rozhodně podporovatelé domácích Horažďovic, které v infarktovém závěru urvaly první vítězství v sérii.

Horažďovičtí zaskočili Zruč hned v úvodu střetnutí, když nasadili v souboji mladíků Pivničku s Hokrem proti Rychlému s Knappem. Nejmladším aktérem byl zručský Knapp, na kterého bohužel dolehla tíha důležitého utkání, a od začátku kupil jednu chybu za druhou. Slabší horažďovická sestava tak lacino ukořistila první bod. Kvalitnější souboj přinesly druhé dvojice, kde se potkaly elitní tandemy obou celků. Macura podal po boku Babky téměř bezchybný výkon a Štolka se Stehlíkem nedokázali v obou setech udržet vysoko nasazenou laťku až do konce.

Domácí vedli 2:0 a byli na koni. Že to ale nebudou mít jednoduché, ukázaly vzápětí oba trojkové zápasy. Štolka se Stehlíkem se skvěle doplňovali na útoku a podpořeni dobrou Bočkovou nahrávkou začali ničit Macuru, Hokra a ranaře Pivničku, kterého ve druhém setu domácí trenér Boška pošetřil na důležitější klání. Na hru Štolkovi formace navázali Rychlý, Knapp a Sušánka. V souboj dvoumetrových smečařů byl Rychlý jistější a techničtější než horažďovický Nepodal.

Za vyrovnaného stavu došlo na singl v podání Hokra a kapitána hostí Stehlíka. Každý set vyšel jednomu ze soupeřů, takže rozhodl tiebreak. Hokr v něm uplatnil větší zkušenosti z této disciplíny a trpělivou hrou Stehlíka udolal. Domácí se hned poté přiblížili prvnímu vítězství v sérii, když Pivnička dělovým útokem dělal velké starosti Rychlého triu. Ve druhé sadě se karta začala pomalu obracet, ale po laciných chybách zručské obrany se Horažďovice znovu zvedly a už si zápas vzít nenechaly.

Štolka se Stehlíkem (ve trojce doplněni Bočkem) dokázali ještě dvakrát oddálit horažďovické oslavy. Totální dominanci předvedli proti Nepodalově sestavě, když precizní obranu vyšperkoval Štolka nechytatelným útokem. Následující dvojky se také staly jejich snadnou kořistí, i když druhou sadu musel Stehlík dohrát v nepříjemných křečích.

Velkolepá bitva dospěla k rozhodujícímu zápasu. Na scéně zkušení matadoři Macura s Babkou a za zelenobílé mladíci Rychlý s Knappem. Mladická nezkušenost se promítla do děsivé první sady, když zručští utrpěli potupného kanára. V druhé to opět vypadalo na jasnou záležitost, ale především Babka znervózněl a promarnil vedení 8:4. Zruč vycítila šanci ve zkrácené sadě. Tam i přes velkou bojovnost hostů znovu úřadovala obrovská zkušenost Babky s Macurou.

Vyrovnané utkání rozhodla naše špatná hra dvojic a smolně prohraný singl. Horažďovice prostě byly o kousíček lepší a šťastnější. Věříme, že domácí prostředí bude i ve Zruči rozhodující a rozdáme si to v sobotu s Horažďovicemi o všechno! Velkou radost nám udělali zručští hooligans, kteří nás i za cenu vlastního sebeobětování přijeli podpořit a vytvořili pekelnou atmosféru!

 

  

TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon - AC Zruč-Senec 2004 5:4

(2:0, 2:2, 4:2, 4:4)

 

Pivnička, Hokr - Rychlý, Knapp (Jirovský) 2:0

Macura, Babka - Štolka, Stehlík 2:0

Pivnička, Hokr, Macura (Jůzek) - Štolka, Stehlík, Boček 0:2

Babka, Nepodal, Slavíček - Rychlý, Knapp, Sušánka 0:2

Hokr - Stehlík 2:1

Pivnička, Hokr, Macura - Rychlý, Knapp, Sušánka 2:0

Babka, Nepodal, Slavíček - Štolka, Stehlík, Boček 0:2

Pivnička, Hokr (Nepodal) - Štolka, Stehlík 0:2

Macura, Babka - Rychlý, Knapp (Jirovský) 2:1