1. LIGA 2016 / 9. kolo TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon - AC Zruč-Senec 2004 6:1

06.06.2016 16:11

Nezvládnuté koncovky vyústily v debakl Zruče

 

Vedoucí celek 1. ligy zatím na domácích kurtech neztratil jediný bod a o síle horažďovického domácího prostředí se v odvetném západočeském derby přesvědčili i nohejbalisté Zruče - Sence.

První bod zaručili domácím Macura s Babkou, kteří si snadno poradili se zručskými mladíky, když blokaře Rychlého v dobrém výkonu nepodpořil Knapp, který především na příjmu vyrobil příliš mnoho školáckých chyb. Přes hrozivý start do druhé dvojice se podařilo Štolkovi se Stehlíkem vyrovnat, když proti Pivničkovi s Jůzkem prokázali velkou bojovnost a v půlce druhé sady souboj zlomili na svou stranu. Tiebreak už byl jasnou záležitostí.

V prvním trojkovém klání přišel první určující moment sobotního střetnutí. Po těsně prohraném prvním setu se rozstřílel Pavel Stehlík a za pomoci skvělé obrany Rychlého a Bočka vedla Zruč v třetí sadě už 8:6. Pak ovšem Nepodalovi na smeči výrazně pomohl nejlepší hráč Horažďovic Babka a Stehlík závěrečný útok nezvládl. V minulém kole se zdálo, že trápení Štolkova tria pomalu odeznívá, ale opak byl pravdou. Přes výměnu na postu nahrávače zaostávali zručští za svým soupeřem ve všech herních činnostech a o vítězi tentokrát nebylo pochyb.

Nepárová část přinesla téměř dva totožné zápasy, protože třetí dvojice i singl byly ze strany Zruče ve zkrácené sadě rozehrány výborně. Ve třetí dvojici však pohrdl mečbolem Sušánka, který nezpracoval lehké podání a svůj příjem poslal přímo pod Nepodalův blok. V singlu Boček zahodil mečboly dokonce dva, když po perfektním příjmu dvakrát těsně netrefil kurt.

Poslední naděje zelenobílých se pak upínali ke Štolkově formaci, ale ta se celé utkání utápěla v nespočtu nepřesností v obraně, mezihře i v útoku, a tak Babka a spol. podtrhli svůj podařený výkon výhrou na konečných 6:1.

Bohužel jsme nezvládli dotáhnout koncovky dobře rozehraných zápasů, ale soupeř v nich jednoduše prokázal větší zkušenost a touhu po vítězství. Padla na nás trochu psychická deka, takže s povděkem vítáme volný víkend a v příštím kole už ukážeme naši sebevědomější tvář.



TJ Horažďovice VYNK Hapon - AC Zruč-Senec 6:1

(1:0, 1:1, 6:1)

 

Babka, Macura - Rychlý, Knapp 2:0

Pivnička, Jůzek - Štolka, Stehlík 1:2

Babka, Nepodal, Slavíček - Stehlík, Rychlý, Boček 2:1

Pivnička, Macura, Jůzek - Štolka, Knapp, Sušánka 2:0

Nepodal, Buriánek- Jirovský, Sušánka (Boček) 2:1

Nedelkov - Boček 2:1

Babka, Nepodal, Slavíček - Štolka, Knapp, Sušánka 2:0