1. LIGA 2016 / 6. KOLO AC Zruč-Senec 2004 - T. J. Sokol I Prostějov 3:6

17.05.2016 15:21

Z pozice dosud neporaženého týmu přicestoval prostějovský Sokol na západ Čech a před slušnou diváckou návštěvou ukázal hned v úvodu svou největší zbraň – silné a vyrovnané dvojkové sestavy.


Sobotní odpoledne naopak vůbec nevyšlo dvojici Štolka – Stehlík, která mohla a měla jít v tiebreaku prvního utkání několikrát do vedení. Laciné chyby v poli a v mezihře ale přisoudili poslední možný míč Zemánkovi s Matkulčíkem.  Absence blokaře Rychlého pak odsoudila improvizovanou sestavu Bočka s Knappem k jednoznačné prohře proti Wiesnerovi s Ftačníkem.

A nápor Hanáků pokračoval dál. Na Štolkovi byla znát prodělaná nemoc a společně s Knappem a Bočkem ve trojici nenašel recept na skvěle bránící Matkulčíkovu sestavu. Tříbodové vedení hostů už znamenalo kritickou situaci, za záchrannou brzdu však ještě zatáhli Stehlík, Jirovský a Vaňourek, kteří přesvědčivě přehráli Wiesnerovo trio. Velmi dobře se na smeči uvedl Jirovský, který byl v podstatě neomylný a pomohl tak Stehlíkovi v důležitých momentech.


Pokračování dvojkového trápení vzápětí vrátilo tříbodový náskok na stranu Prostějova. Sušánka s Jirovským sice v druhé sadě přidali, ale kvalitní dvojice Roba – Valenta byla v koncovce nad jejich síly. Když následně Zemánek v singlu deklasoval Bočka, schylovalo se k debaklu.

Až hrozivý stav 1:5 zřejmě probudil domácí hráče, kteří do odvet nastoupili s větší bojovností než prostějovští. Štolka a spol. se konečně dostali ke své hře a v obou setech tahali za delší konec. Před Západočechy byla stále ještě dlouhá cesta k záchraně téměř ztraceného utkání, ale vykročili na ní výborně. Papírově slabší Stehlíkova formace prostě měla svůj den a z precizních Vaňourkových nahrávek se Pavlovi Stehlíkovi dařilo bodovat téměř se stoprocentní úspěšností. Zaskočení hosté nedokázali vzdorovat a zelenobílí vycítili šanci zremizovat utkání v závěrečných deblech.


Naprosto vyrovnaný první set následující dvojky skončil neuvěřitelnou výměnou, ve které Stehlík nedokázal zpracovat lehký míč a daroval tak první sadu soupeři. Bohužel tato chyba jakoby se táhla se Stehlíkem v průběhu celé druhé sady a zručský smečař již nenašel dostatek sil na zvrat nepříznivého vývoje. Prostějovští tak mohli slavit důležitou a nutno říci zaslouženou výhru.

Přijel k nám kvalitní soupeř s vyrovnaným kádrem, který si vítězství zasloužil především skvěle zvládnutým úvodem utkání a střední pasáží, ve které nám nedal nejmenší šanci. Ve trojicích jsme dokázali zabojovat, ale už bylo příliš pozdě. Doufejme, že se nám již vyhnou nemoci a zranění, protože na naší úzké soupisce je každá absence hodně cítit.




AC Zruč-Senec 2004 – T. J. Sokol I. Prostějov 3:6

(0:3, 1:3, 1:5, 3:5, 3:6)


Štolka, Stehlík – Zemánek, Matkulčík 1:2

Knapp, Boček – Ftačník, Wiesner 0:2

Štolka, Knapp, Boček – Zemánek, Matkulčík, Roba 0:2

Stehlík, Jirovský, Vaňourek - Ftačník, Wiesner, Valenta 2:0

Sušánka, Jirovský (Vaňourek) – Roba, Valenta 0:2

Boček – Zemánek 0:2

Štolka, Knapp, Boček – Ftačník, Wiesner, Valenta 2:0

Stehlík, Jirovský, Vaňourek - Zemánek, Matkulčík, Roba (Příhoda) 2:0

Štolka, Stehlík – Ftačník, Wiesner 0:2