1. LIGA 2016 / 5. KOLO TJ Spartak MSEM Přerov - AC Zruč-Senec 2004 3:6

09.05.2016 13:41

Absence nepřibrzdili rozjetou Zruč

Zruč musela před cestou na Hanou počítat hlavně ztráty. Nemoc nepustila do Přerova tahouna Štolku a kapitána Vaňourka, pracovní povinnosti zase trenéra Škudrnu.  Ve všech těchto funkcích musel zaskočit Pavel Stehlík, pod jehož vedením se však zelenobílí semkli a důležitým vítězstvím přišpendlili Moravany na dno prvoligové tabulky.

Domácí zřejmě v úvodu zataktizovali a poslali na Rychlého s Knappem dvojici Štefan, O. Miklík která je spíše tou papírově slabší sestavou. Zručští mladíci se zodpovědnosti nezalekli, od začátku určovali tempo hry a celkem hladce zvítězili. Zaskočit domácí se podařilo i ve druhých dvojicích, když nově složenému tandemu Boček – Stehlík znovu stačili pouze dva sety proti Blažkovi s Tomášem Miklíkem. Za zmínku stojí tři úspěšné bloky Pavla Stehlíka, který se jinak této pozici vyhýbá velikým obloukem.

První větší odpor začali přerovští klást až v prvním utkání trojic. Kvůli neúčasti Štolky nastoupili společně vůbec poprvé Rychlý, Knapp a Boček a první sadu zvládli perfektně. Obrana fungovala bezchybně a Rychlý spolehlivě obstřeloval Štefanův blok. Druhý set se ale nezdařil a několik naprosto zbytečných chyb vyústilo v tiebreak. Tam se znovu chytl Rychlý, domácí ovšem bojovali. Poslední míč musel rozhodnout a Rychlý bohužel při dalším obstřelu do hřiště nezamířil. Dvoubodové vedení vrátilo Zruči trio Pavla Stehlíka se Sušánkou a Jirovským. Ve smečařském souboji Stehlíka na jedné straně a postupně všech tří aktérů T. Miklíka, Blažka a Lokoče na straně druhé byl jednoznačným vítězem provizorní zručský kapitán.

Ve vložené dvojici našli Západočeši oporu v Sušánkovi a Jirovském, kteří si připsali již třetí výhru v řadě. Nutno říci, že na rozdíl od výborné hry v minulých kolech to tentokrát bylo hlavně nemohoucností soupeře, který byl svou kvalitou první lize na hony vzdálen. To utkání singlu mezi Bočkem a T. Miklíkem přineslo atraktivní podívanou vrcholící v koncovce zkrácené sady. Boček skvěle útočil, ale Miklík ještě lépe bránil, a tak poslední možná výměna čítající dlouhou řadu úderů skončila chybou zručského singlisty.

Poslední vzepjetí Moravanů pak podpořila Štefanova trojice. Ve druhém setu se na smeči rozehrál O. Miklík a Stehlík naopak na chvíli polevil. Tiebreak znovu rozhodl poslední míč a Miklík kraťasem proměnil výhodu útoku ve vítězství svých barev. Domácí se sice dostali na dostřel, ale v soustředěně hrající Rychlého formaci přidal důležité útoky i Knapp a bylo jasné, že bez bodu Zruč z Hané odjíždět nebude. Následně pak Stehlík s Bočkem zničili trápící se O. Miklíka se Štefanem a oba body se vezly na západ Čech.

Bez největší opory panovala v našich řadách mírná obava, jak si nově složené sestavy povedou. Ty ale rychle zahnal náš kvalitní kolektivní výkon a výsledkem byla zcela zasloužená výhra. Každý hráč si zodpovědně plnil svou roli a pochvalu si tak zaslouží celý tým.

 

Utkání zhodnotil Jakub Boček:

„ Dnešní dva body jsou skvělé. Přijeli jsme pouze v šesti hráčích. K nemocné dvojici Štolka, Vaňourek se přidal i trenér Aleš Škudrna – pracovní povinnosti a i já laboruji s drobným zraněním, takže zisk dvou bodů je z dneška skvělý. Od domácích jsem očekával větší bojovnost na jejich hřišti. Dalším soupeřem je Prostějov, v týdnu se připravíme a popereme se o další body. Tímto zvu naše fanoušky do areálu a prosím o hlasitou podporu, kterou budeme potřebovat.“


TJ Spartak MSEM Přerov - AC Zruč-Senec 2004 3:6
(0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:6)


Štefan, Miklík O. (Bergmann) - Knapp, Rychlý 0:2
Blažek, Miklík T. - Stehlík, Boček 0:2
Štefan, Miklík O., Bergmann - Rychlý, Knapp, Boček 2:1
Blažek, Lokoč, Miklík T. - Stehlík, Sušánka, Jirovský 0:2
Lokoč, Zvoníček - Sušánka, Jirovský 1:2
Miklík T. - Boček 2:1
Štefan, Miklík O., Bergmann - Stehlík, Sušánka, Jirovský 2:1
Blažek, Lokoč, Miklík T. - Rychlý, Knapp, Boček 1:2
Štefan, Miklík O. - Stehlík, Boček 0:2