1. LIGA 2016 / 4. KOLO AC Zruč-Senec 2004 - PKS okna Žďár nad Sázavou 6:1

02.05.2016 13:24

Demolice odevzdaného Žďáru

 

Za nádherného počasí očekávali zručští fanoušci další nohejbalový maratón, protože souboj třetího a pátého celku 1. ligy neměl mít jasného favorita. Sluncem zalitý areál Zruče-Sence je však již několik let obrovskou zbraní domácích a body se odtud jen tak nevozí. Naplno to pocítili nohejbalisté Žďáru nad Sázavou, kteří od úvodního hvizdu působili hodně odevzdaným dojmem.


Ještě než se stihli domácí fandové usadit, Zruč už vedla 1:0. Štolka s Pavlem Stehlíkem se na hřišti proti Kysilkovi s Nejedlým dlouho nezdrželi. Vyrovnat mělo elitní duo hostů Krátký – Červinka, kterým Knapp zkaženým servisem za stavu 9:9 daroval první set. Drobná chyba domácí mladíky vybudila ke zlepšenému výkonu a rozhodl jediný tiebreak v utkání. Kvalitní výkon v něm podal vedle Knappa i Rychlý, který rozhodující míč poslal nekompromisně kolem Červinkova bloku.


Trochu překvapivé selhání žďárských tahounů s týmem viditelně otřáslo a od té doby se hrálo v podstatě na jednu branku. Štolkova trojice měla drobné problémy proti Kysilkovi a spol. jen ve druhém setu, přesto bez větších komplikací přidala třetí bod Zruče-Sence. Pavel Stehlík se Sušánkou a Rychlým se rozjížděla pomalu, ale když se dostala do tempa, soupeře začala přehrávat. Obrat v setu prvním předznamenal jednoznačnou výhru v setu druhém.


Převahu zelenobílých ještě podpořila výborně hrající dvojice Sušánka – Jirovský a vypadalo to, že hosté dostanou na cestu na Vysočinu nepopulárního kanára. Alespoň čestný bod pak přece jen vybojoval Krátký v singlu. Za domácí dostal šanci mladík Knapp a ve své singlové premiéře na něm byla znát mírná nervozita.


Zručský talent si spravil chuť hned v následujícím utkání, když společně s Bočkem a znovu spolehlivým Štolkou rozdrtili Červinkovu formaci.

Před zápasem jsme cítili zdravý respekt k soupeři, který dokázal senzačně remizovat s velkým favoritem z Českého Brodu. K utkání jsme proto přistoupili velmi koncentrovaně a nedali soupeři žádnou šanci. Nutno dodat, že Žďár po porážce dvojice Krátký – Červinka vypadal předem smířený s porážkou a cestu ke dvěma bodům nám značně usnadnil. Důležitosti tohoto vítězství to však nikterak neubírá.




AC Zruč-Senec 2004 – PKS okna Žďár nad Sázavou 6:1

(5:0, 5:1, 6:1)


 

Štolka, Stehlík – Kysilka, Nejedlý 2:0


Rychlý, Knapp – Krátký, Červinka 2:1


Štolka, Knapp, Boček – Kysilka, Nejedlý, Šoupal (Brychta) 2:0


Rychlý, Stehlík, Sušánka – Krátký, Červinka, Voldřich 2:0


Jirovský, Sušánka – Šoupal, Brychta (Voldřich) 2:0


Knapp – Krátký 0:2


Štolka, Knapp, Boček – Krátký, Červinka, Voldřich 2:0