1. LIGA 2016 / 2. kolo AC Zruč-Senec 2004 - TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon 5:5

18.04.2016 16:49



Dramatická bitva s remízovým koncem


I přes mírnou nepřízeň počasí dorazila na první domácí utkání Zruče-Sence slušná divácká návštěva, která sledovala více než 4 hodiny trvající souboj. Nováček soutěže z Horažďovic právem budil respekt, neboť v prvním kole skolil favorizovaný Český Brod.

Úvodní zápas tedy žádné drama nepřinesl, protože Nepodal s Kneblem a střídajícím Jůzkem neměli proti Stehlíkovi se Štolkou nejmenší šanci. Velmi dobře začali proti dvojici Macura – Pivnička také domácí mladíci Rychlý a Knapp, ale po vydařeném střídání exreprezentanta Babky se karta začala pomalu obracet. Když ve třetím setu Rychlý neproměnil několik útoků, bylo srovnáno.

V minulém kole stoprocentní trojice Stehlík – Rychlý – Boček tentokrát neměla svůj den, přestože proti Nepodalově trojici začala bezchybně. V koncovce druhé sady však vlastními chybami promarnila nadějný náskok a hosté ustáli napínavou koncovku třetího setu. Srovnání zápasu obstarala Štolkova formace v dalším třísetovém boji. Po pomalém rozjezdu nahradil trápícího se Sušánku na nahrávce Knapp a Štolka výborným výkonem zajistil těžce vydřený druhý zápasový bod.

Další zápas a další infarktová koncovka třetí sady… tentokrát se šťastným koncem pro Horažďovice. Střídající Sušánka výkon třetí dvojice pozvedl, na vítězství to přesto nestačilo. Poslední možný míč přinesl ve dvojicích málokdy vídanou výměnu, kdy obě strany mohli snad pětkrát zápas rozhodnout. Zakončil ji až horažďovický Hokr. Stejně jako na půdě pražského Startu i tentokrát dokázal Boček zapomenout na nepovedený výkon ve třetí dvojici a v singlu zahrál skvěle. I přes velmi těžkého soupeře – Vladimíra Babku zůstává zručský singlista v letošní sezóně neporažen.

Nerozhodný stav 3:3 sliboval velké drama a poslední čtyři zápasy… to byla skutečná nohejbalová bitva se vším všudy. Lépe vykročili Horažďovičtí. Přestřelku mezi Pivničkou a Pavlem Stehlíkem lépe zvládl, jak jinak než v koncovce zkráceného setu, hostující ranař. V posledním zápase trojic Štolka  pokračoval ve velmi dobrém výkonu, ovšem Sušánka s Knappem mu příliš nepomohli. Několik laciných chyb v poli znamenalo, že Nepodal a spol. zařídili první dvoubodové vedení hostů v utkání.

Na řadu přišel zápas elitních dvojic a domácím se nepodařilo zachytit začátek utkání. Když pak na konci druhého setu Babka s Macurou odskočili na dvoubodový rozdíl, zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto. Domácí však zbraně nesložili a především Štolkovou zásluhou srovnali na 9:9. Štolka pak skvělým blokem rozhodl. Výborný start do tiebreaku režíroval opět excelentní Štolka, ale několik nedůrazných útoků Pavla Stehlíka dovolilo Babkovi otočit zápas a rozhodoval znovu poslední možný míč. Macura opět trefil Štolkův blok, míč olízl lajnu a po Stehlíkově nahrávce zručský tahoun nekompromisně trestal. V parádní atmosféře vyvrcholilo utkání soubojem druhých dvojic. Nezačalo pro zelenobílé vůbec dobře, protože Rychlý se ze začátku hodně trápil. S výraznou Knappovou pomocí se ale domácí zvedli a druhý set patřil jim. Tiebreak byl z obou stran téměř bez chyb, ale hostující Jůzek přece jen jednou ztroskotal na bloku Honzy Rychlého. Za devítek ležela tíha zodpovědnosti na Knappovi, který chladnokrevně zakončil technickým úderem podél Nepodalova bloku a bylo dobojováno.

Velmi vyrovnané utkání nakonec skončilo zřejmě spravedlivou remízou. Vzhledem k tomu, že jsme prohrávali 5:3, musíme být s bodem naprosto spokojeni. Naše omlazená sestava se zatím sehrává a jsme si jisti, že výkonost ještě půjde nahoru.

 

 

Utkání zhodnotil Tomáš Vaňourek:

„ Dnes jsme viděli bojovný nohejbal z obou stran, ve kterém omlazený tým Zruče dokázal ve fantastické koncovce zremizovat utkání. Oba týmy mohly dnes prohrát i vyhrát. Remíza je spravedlivá. Celé utkání trvalo téměř 4,5 hod a s přehledem ho odřídila dvojice Hána, Kastner. O remíze utkání muselo rozhodnout celkem 457 výměn. Nejlepším hráčem hostí byl Babka, v domácím týmu zaslouží pochvalu Boček za utkání jednotlivců a také mladá dvojice Rychlý, Knapp, která ustála tlak v poslední dvojici a zvítězila. Bod bereme, soutěž bude letos vyrovnaná."




AC Zruč-Senec 2004 - TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon 5:5


(1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5, 5:5)


Štolka, Stehlík – Knebl, Nepodal (Jůzek) 2:0


Rychlý, Knapp – Macura, Pivnička (Babka) 1:2


Stehlík, Rychlý, Boček – Knebl, Babka, Pešek (Nepodal) 1:2


Štolka, Sušánka, Knapp – Macura, Pivnička, Hokr 2:1


Boček, Jirovský (Sušánka) – Hokr, Pešek 1:2


Boček – Babka 2:0


Stehlík, Rychlý, Boček (Jirovský) – Macura, Pivnička, Hokr 1:2


Štolka, Sušánka, Knapp – Knebl, Babka, Nepodal 0:2


Štolka, Stehlík – Macura, Babka 2:1


Rychlý, Knapp – Nepodal, Jůzek 2:1