1. LIGA 2016 / 14. kolo TJ SLAVOJ Český Brod - AC Zruč-Senec 2004 6:1

12.09.2016 10:01

Poslední kolo základní části proti sobě svedlo první a třetí tým tabulky, kvalitu utkání však silně poznamenaly absencemi na obou stranách a také fakt, že ani jednomu celku už v podstatě o nic nešlo. Český Brod postrádal Kaděru a Štěpaře, Zruči chyběli Štolka, Rychlý a Boček.

Absence tří hráčů základní sestavy měla zákonitě větší dopad na užší tým Zruče-Sence. V první dvojici „obětovaná“ sestava Vaňourka a žákovské naděje Schickera neměla na Janíka s Ešnerem nárok. Srovnání ihned zařídila improvizovaná dvojice Stehlík – Knapp, která měla starosti s Vokáčem a Vedralem pouze v úvodu první sady.

První trojkové klání se vůbec nezdařilo Knappovi se Sušánkou a Schickerem, kteří proti Ešnerově formaci měli obrovský problém s příjmem podání a lehce padli. Šanci znovu srovnat skóre měla Stehlíkova formace, když po dvou naprosto vyrovnaných sadách proti Vokáčovi a spol. rozhodoval třetí set. Tam bohužel zelenobílým odešla mezihra a s ní i do té doby fungující útok a Český Brod si výhru zkušeně pohlídal.

Tiebreak musel určit i vítěze vložené dvojice, když více než slibně rozjetý druhý set nezvládl v koncovce Sušánka. Ve zkrácené sadě již byl domácí Líbal naprosto neomylný. Napínavou bitvu přineslo utkání singlistů, když v první sadě jasně dominoval zručský Stehlík především díky tvrdému smečovanému servisu. Bývalý juniorský mistr světa Vedral v druhé sadě hru vyrovnal, a když za devítek Stehlíkovu smeč zastavila páska, rozhodl opět zkrácený set. V něm se oba singlisté přetahovali o vedení a poslední úder měl na noze opět Stehlík, který bohužel trefil těsný aut.

Souboj nasazených trojic se nesl v hodně ofenzivním duchu. Ani jedna strana nedokázala eliminovat útok Ešnera, respektive Stehlíka. Výhodu útoku měl za devítek Ešner, který byl znovu neomylný. Stejný průběh měl i set druhý, kde však zručští drželi krok pouze do stavu 8:8.

Ve značně oslabené sestavě jsme neodehráli tak špatné utkání, jak napovídá konečný stav, ale upřímně, na více než prohru se ctí jsme v tomto složení proti nejlepšímu týmu ligy neměli nárok.


TJ SLAVOJ Český Brod – AC Zruč-Senec 2004 6:1

(1:0, 1:1, 6:1)

Janík, Ešner – Schicker, Vaňourek 2:0

Vedral, Vokáč – Knapp, Stehlík 0:2

Janík, Ešner, Sýkora - Schicker, Knapp, Sušánka 2:0

Vedral, Vokáč, Chuchla – Stehlík, Jirovský, Vaňourek 2:1

Sýkora, Chuchla (Líbal) – Jirovský, Sušánka 2:1

Vedral – Stehlík 2:1

Janík, Ešner, Sýkora - Stehlík, Jirovský, Vaňourek 2:0