1. LIGA 2016 / 13. kolo TJ Sokol I Prostějov - AC Zruč-Senec 2004 3:6

05.09.2016 15:34

Senzační výhra Zruče zajistila 3. místo


Po letní přestávce pokračovala 1. liga předposledním kolem základní části. Šlágrem kola bylo jednoznačně utkání Prostějov – AC Zruč – Senec, kde oba týmy svedly souboj o 3. místo v základní části. Oba týmy však byly významně oslabeny. Domácím chyběla trojice Zemánek, Wiesner, Ftačník, hostům zase trio Boček, Pavel Stehlík a Štolka. I proto byl za svoji poctivou letní přípravu povolán jako šestý hráč, věkem ještě žák, Pavel Schicker.

 

 Začátek zápasu patřil domácím. 1. set však rozhodovala až jeho koncovka, v setu druhém potom začátek a vedení domácí dvojice o 4 body, které si tandem Valenta, Matkulčík udržela až do jeho konce. Ti zdolali hostujícího Vaňourka s Schickerem. 1:0. Za Zruč srovnala dvojice Rychlý, Knapp, kteří přehráli ve třech setech Robu s Maršálkem. 1:1.

 

 Hosté celý zápas dominovali v souboji trojic. Sestava Jirovský, Sušánka, Schicker ještě své tři matchboly ve třetím setu nevyužila a poslala Prostějov do vedení. Nutno však zmínit dva klíčové balony rozhodující sady. Přiznání dvojdotyku mladíka Schickera při servisu domácích a také poslední balon, kdy právě zručský mladík šlápl při příjmu mimo hrací prostor na beton. Hosty tato smolná koncovka nesložila a trojice Vaňourek, Rychlý, Knapp svým vítězstvím srovnala skóre zápasu. 2:2.

 

 I v prostřední pasáži se body dělily. 3. dvojice patřila domácím, v zápase jednotlivců potom Knapp nedal šanci domácímu Robovi. 3:3. Od této chvíle bylo pánem na hřišti jen jedno mužstvo. Nejprve Zruč zvládla obě otočené trojice. Vaňourek, Rychlý a Knapp ve dvou setech 10:4 a 10:8 vyprovodili elitní trojici domácích a připsali 4. bod na konto hostí. To navýšila nečekaně i trojice Jirovský, Sušánka, Schicker, která rovněž ve dvou setech smetla domácí sestavu. V tomto zápase je třeba vyzdvihnout skvělou nahrávku Sušánky, bezchybný útok Jirovského a 5 úspěšných bloků nováčka Schickera. 3:5.

 

Nečekané vítězství hostí potvrdil tandem Rychlý, Knapp, který přehrál 10:8 a 10:9 dvojici Valenta, Matkulčík. 3:6. Nutno dnes vyzdvihnout i výkon obou rozhodčích.