1. kolo / I. Liga TJ Sokol I Prostějov - AC Zruč-Senec 5:5

08.04.2015 14:34

 

Na úvod vydřená remíza

 

Když k dlouhému cestování na Moravu přičteme dva zápasy ve dvou dnech s nepříjemnými soupeři, čekal tým AC Zruče-Sence hodně náročný víkend. V sobotním duelu na půdě nováčka 1. ligy Prostějova byl však papírovým favoritem a chtěl splnit cíl dvou bodů z moravského tažení.
Úvod duelu ale rozhodně nepřipomínal souboj zkušeného prvoligového družstva a nervózního nováčka. Na zelenobílých byla v úvodu znatelně vidět nejistota a než se Petr Stehlík se Smolou na netradičních parketách rozkoukali, už Klaudy se Šlézarem bez problémů zapsali první prostějovský bod. Ani Štolka s Pavlem Stehlíkem však nemohli najít ten správný rytmus proti, při vší úctě k soupeři, ne tak kvalitnímu duu Valenta-Matkulčík. Tempo se nedařilo nalézt ani ve třetím setu a prostějovští nabídnutou šanci využili. Valenta za stavu 9:9 zahrál krátký úder podrážkou a Štolka ho doběhnout nestihl.
Těžko říct, co způsobilo téměř hororový úvod Západočechů, se stavem se však rozhodně muselo začít něco dělat. Perfektní odpověď přinesla trojice bratří Stehlíků s Klimentem na bloku, která své oponenty nekompromisně rozstřílela a povolila jim celkem pouze 8 míčů. Vyrovnání zařídila trojice vedená Mílou Štolkou, i když k ideálu měl jejich výkon hodně daleko. Boček byl v poli a na nahrávce velmi nejistý, ale ve třetím setu se přece jen chytl a výsledkem bylo šťastné vítězství posledním možným míčem. Štolkova smeč z těžké pozice škrtla pásku a sotva se dokutálela na zadní čáru, z čehož byl domácí polař tak vykolejený, že dostal balónem nepopulární fotbalové „housle“.
Za vyrovnaného stavu se šlo do nepárové části, která byla dlouhá léta naší silnou stránkou. O uplynulém víkendu to rozhodně neplatilo. Třetí dvojka i singl byly až překvapivě jasnou záležitostí Prostějova a Zruč musela opět dotahovat dvoubodové manko. První krok správným směrem udělala Štolkova trojice, která opět dokázala zachovat pevné nervy v důležitých chvílích a vydřela třísetovou výhru. Kliment a bratři Stehlíci začali svůj druhý zápas stejně suverénně jako ten první. V druhém setu však soupeř začal bodovat a tříbodový náskok z úvodu setu se mu dařilo udržet až do konce. Ve třetím setu si bohužel vybrali slabou chvilku oba zručští smečaři. Jejich zkažené útoky darovali domácím tie-break a vedení 5:3 v zápase.
S jistotou nečekaného bodu nastoupila domácí elitní dvojice Klaudy-Šlézar proti Štolkovi s Pavlem Stehlíkem. Zelenobílí však přistoupili k odvetným dvojicím naprosto rozdílně, než jak se prezentovali v úvodu celého střetnutí. Duo Štolka-Stehlík v tomto zápase předvedlo téměř bezchybný výkon a místo očekávaného dramatu proměnilo tento duel v exhibici. Bod za remízu 5:5 pak zajistili Smola a Petr Stehlík, kteří si taktéž bez větších problémů poradili s protivníkem, který byl evidentně rád za celkovou remízu a příliš odporu nekladl.
Jako favorit jsme pochopitelně chtěli v Prostějově vyhrát, nicméně po strašlivém úvodu a prostřední části utkání musíme být s bodem z venkovního hřiště spokojeni. (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek :

„Utekl nám začátek zápasu, kdy nám nevyšly zápasy dvojic. Ve trojicích jsme srovnali, domácí však odskočili střední pasáží. Ve druhé polovině zápasu jsme však již byli lepším týmem a obě poslední dvojice dotáhli s přehledem bez ztráty setu alespoň k remízovému výsledku. Musíme se však zaměřit na hru dvojic, které se v zimě moc netrénovaly. Překvapilo mě, že ve druhé polovině utkání domácím mladým hráčům scházela fyzička. Po skončení tohoto zápasu náš výlet nekončí, odjíždíme do Přerova, kde máme zajištěn hotel, saunu a výřivku, podpořenou regenerací před zítřejším těžkým zápasem, ve kterém rovněž chceme bodovat."

 

 

Vývoj utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:5

 

Klaudy, Šlézar - Smola, Stehlík Pe.  2:0
Valenta, Matkulčík - Štolka, Stehlík Pa.  2:1
Valenta, Klaudy, Šlézar (Procházka) - Stehlík Pa., Stehlík Pe., Kliment  0:2
Matkulčík, Roba, Ftačník - Štolka, Smola, Boček (Vaňourek) 1:2

Ftačník, Roba - Boček, Rychlý (Kliment) 2:0
Roba - Smola 2:0
Valenta, Klaudy, Šlézar (Procházka) - Štolka, Smola, Boček (Vaňourek)  1:2
Matkulčík, Roba, Ftačník - Stehlík Pa., Stehlík Pe., Kliment (Rychlý)   2:1
Klaudy, Šlézar - Štolka, Stehlík Pa.   0:2
Valenta, Matkulčík - Smola, Stehlík Pe.  0:2