1. kolo 1. liga 2017: TJ Spartak MSEM Přerov – AC Zruč-Senec 2004 1:6

11.05.2017 20:27

TJ Spartak MSEM Přerov – AC Zruč-Senec 2004 1:6
(0:4, 1:4, 1:6)

První liga nohejbalu znovu otevřela své brány a zručské nohejbalisty čekal v úvodním kole výjezd do Přerova. Mírným favoritem byli Západočeši, kteří pravidelně promlouvají do postupových bojů, zatímco Hanáci se v posledních sezónách spíše perou o udržení prvoligové příslušnosti. První venkovní utkání je ale vždy nevyzpytatelné a úvodní kola často přináší překvapivé výsledky.

Souboj Rychlého s Knappem proti přerovským stálicím Kočičkovi a O. Miklíkovi přinesl velice neurovnanou hru, která doklopýtala až do poslední možné výměny ve třetím setu. Přerovští měli nabito, ale Kočičkův neúspěšný pokus o prostřelení Rychlého bloku přinesl upracovanou výhru pro zručské barvy. Po slušném výkonu pak duo Štolka – Stehlík přidalo druhý zručský bod, když si v průběhu celého zápasu udržovalo pohodlný náskok proti T. Miklíkovi se Štefanem.

A rychlý nápor Zruče-Sence pokračoval. Trojice Honzy Rychlého tradičně předvedla dobrou obrannou hru a i na útoku se velmi dobře ukázal čerstvý juniorský reprezentant Knapp. Ten i v poslední výměně vyrovnané druhé sady tvrdým úderem stanovil zápasové skóre na 3:0 pro Zruč. Domácí cítili, že jim teče do bot a dlouhán Štefan s O. Miklíkem a Zvoníčkem hodně zatopili Štolkově formaci. V půlce druhé sady se konečně v defenzívě chytil Boček a Štolka začal ze Stehlíkových nahrávek neomylně bodovat. Obraz hry se rychle změnil a i třetí set patřil zelenobílým.

Čestný úspěch Přerova zaznamenali Richtar a Lokoč, kteří pro sebe urvali koncovky vložené dvojice proti nahrávačům Bočkovi, Sušánkovi a střídajícímu Vaňourkovi. V singlovém klání proti sobě nastoupili mladíci Knapp a domácí Dreiseitl, pro kterého to byl premiérový zápas v 1. lize. Nezkušenost na něm byla znát a jednoho z nejlepších hráčů Zruče potrápil pouze v druhém setu. Tečku za utkáním udělali v tréninkovém tempu Štolka a spol. proti Kočičkově trojici.

V prvním utkání sezóny sice byla na obou stranách patrná nerozehranost, ale po šťastné výhře první dvojice měl zápas celkem jednoznačný průběh. Přerov to bude mít letos v hodně vyrovnané soutěži těžké. Velmi dobré utkání ve zručském dresu odehrál Jirka Knapp.

 

TJ Spartak MSEM Přerov - AC Zruč-Senec 2004 1:6
(0:4, 1:4, 1:6)

Kočička, Miklík O. - Rychlý, Knapp 1:2
Štefan, Miklík T. - Štolka, Stehlík 0:2
Kočička, Miklík T., Lokoč - Rychlý, Knapp, Sušánka 0:2
Štefan, Miklík O., Zvoníček - Štolka, Stehlík, Boček 1:2
Lokoč, Richtar - Boček, Sušánka (Vaňourek) 2:0
Šilhavý - Knapp 0:2
Kočička, Miklík T., Lokoč (Richtar) - Štolka, Stehlík, Boček 0:2